Jak to všechno začalo aneb dětské domovy jsou můj život
Jak to všechno začalo aneb dětské domovy jsou můj životPřed pěti lety jsem si řekla, že bych ráda to, co umím, předávala nejen široké veřejnosti, ale také dětem v dětských domovech. Rozhodla jsem se proto založit občanské sdružení Dětské domovy v pohybu, oslovit Nadaci Nova. A tak vlastně vznikl "hejbací" projekt pro děti z dětských domovů, který pět let nesl název Hejbejte se a zpívejte s Hankou a Novou. Po pěti letech byla spolupráce s generálním partnerem - TV Nova a Nadací Nova ukončena a nyní projekt pokračuje bez jejich partnerství. Nyní nese název HEJBEJTE SE A ZPÍVEJTE S HANKOU KYNYCHOVOU.

Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou se věnuje výhradně dětem a mládeži v dětských domovech, protože děti z dětských domovů nemají možnost, aby je k volnočasovým aktivitám směrovaly jejich rodiny a ukázaly jim cestu k výběru zájmových kroužků. V normálních rodinách je to běžné. Naším cílem je umožnit těmto dětem vyzkoušet si moderní formy sportovních disciplín jako je aerobik, street dance, MTV Dance či latino dance. Kromě sportovních disciplín se projekt  věnuje i nácviku muzikálových čísel pod záštitou takových zvučných muzikálů jako je Horečka sobotní noci, Antoinetta - královna Francie, Děti ráje, Noc na Karlštejně a další. Talentovaným dětem chceme ukázat, že sport a tanec se jim může stát i zaměstnáním, že mohou jít studovat FTVS, konzervatoř, a že jejich cesty k profesionálnímu sportu a činnosti jsou jim otevřené. Náš projekt je určen téměř pro všechny - zapojit se mohou děti od čtyř let, až do své dospělosti (tzn. do doby než opustí DD).

Nadační fond Hanky Kynychové  se kromě projektu Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou věnuje také pořádání dalších charitativních akcí po celé ČR - adventní koncerty, odpolední programy v obchodních centrech apod. Cílem všech akcí je mimo jiné představit veřejnosti myšlenku, že v dětských domovech žijí šikovné a talentované děti, které stojí za to podporovat.

Vaše Hanka Kynychová