Fitness club Hanky Kynychové Hejbej se TV Břišní pekáč s Hankou Kynychovou Oficiální stránky Hanky Kynychové E-shop kynychova-shop.cz
HEJBEJTE SE A ZPÍVEJTE: Povedlo se! Hejbeme se už po šesté!
HEJBEJTE SE A ZPÍVEJTE: Povedlo se! Hejbeme se už po šesté!Šestý ročník oblíbeného charitativního projektu pro děti z dětských domovů - HEJBEJTE SE A ZPÍVEJTE S HANKOU KYNYCHOVOU - je v plném proudu. Dlouho to vypadalo, že mi setkávání s dětmi z dětských domovů po šesti letech skončí, a že nebudu moci uspořádat letní soustředění a tím pádem projekt vůbec. Soustředěním myslím týdenní letní sportovní camp, na kterém se děti z celé ČR věnují tanci a sportu. Zkrátka učení se novým volnočasovým aktivitám - aerobik, muzikál, zumba, MTV dance, stree dance a další. Usmálo se na mě ale štěstí a děti se opět mohou společně se mnou a mými lektory „hejbat". Vše se tentokrát koná v Praze a myslím si, že moje počáteční obavy jsou překonány - děti jsou v Praze nadšené :-)

Šestý ročník také nenese koncovku s NOVOU (televizí Nova), protože jsem po pěti letech přišla o generálního partnera. Ať už to bylo finanční krizí nebo odchodem generálního ředitele a ředitelky marketingu, to nevím, ale pro mě to znamená to stejné jako na začátku projektu, před šesti lety, kdy jsem začala spolupracovat s dětskými domovy a kamarádit s tetami a dětmi. Tenkrát jsem také byla jen sama se svým rozhodnutím. Což je na jednu stranu fajn, ale....


Přijít o generálního partnera, znamená být bez finančních prostředků, kterými jsem platila dětem částečně letní soustředění, kostýmy a vůbec celoroční přípravu projektu. Moc jsem se proto bála, že už pro děti bez peněz nebudu moci nic dělat a pomáhat jim. Pokoušela jsem se proto hledat cestu jak dál pokračovat. A zadařilo se. Potkala jsem lidi, kteří chtějí pomáhat a vědí, že se jim to vrátí, když budou potřebovat. Pravda je, že takových lidí je v dnešní době jako šafránu a heslo „nic ti nedám, sám mám málo" je v poslední době tím nejpopulárnějším. „Pomáhej bližnímu svému" se nějak společně s desaterem vytratilo.


Ale zpět k lidem, kteří mi pomohli. Kamarád řekl kamarádovi a já se setkala s provozovatelem hotelu Evropa na Václavském náměstí v Praze a ten mi vyšel vstříc s cenou. Cena byla natolik lákavá - ubytování ve středu Prahy, strava 5x denně, historický hotel, zážitek - a proto se ředitelé dětských domovů (celkem jich je letos dvacet) rozhodli dětem tento zážitek a prožitek dopřát a soustředění (tj. stravu a symbolické ubytování) zaplatit. Je pravda, že pražské soustředění je díky partnerovi - hotel Evropa - o poznání levnější než v loňském roce na v Posázaví, ale i tak jsem ráda, že se ředitelé rozhodli uvolnit finance a nebo tety začali shánět sponzory pro jejich dětský domov, moc si toho vážím. Udělalo mi to radost!


Stejnou radost jsem měla, kdy jsem začala řešit, kde budou děti trénovat. Je to jako pohádka, ale zase kamarád řekl kamarádovi a já se octla na půdě Tyršova domu, který má čtyři krásné tělocvičny. Na půdě sokolského smýšlení, kde sport byl a je ústřední myšlenkou. Ano, právě tady jsme dostali možnost zcela zdarma tři týdny trénovat.


Poslední a tomu jsem věřila od začátku, byli lidé kolem mě - tedy tým lektorů a moje manažerka, kteří už šest let trénují děti a předávají jim své zkušenosti bez nároků na honorář. Můj dík patří tanečníkům Igorovi Šustrovi, Martinovi Ivaneckému, Petře Parvoničové, Radkovi Fišerovi, Martině Fantové, Zdeňce Pijanové, zpěvačce a herečce Míše Noskové a mojí manažerce Kačce Fingralové.

 


Praha 1 její starosta pan Oldřich Lomecký mi pomohl pro děti nejen sehnat tréninkové prostory v Tyršově domě, ale také připravit doprovodný program. Protože děti, když už jsou v Praze, tak by ji měly dostatečně poznat - tedy alespoň Pražský hrad, Karlův most, Staroměstské náměstí, výlet parníkem po Vltavě apod. Za výlety parníkem děkuji panu Zdeňkovi Bergmanovi - Pražské Benátky  a za výlet vláčkem po Praze panu Vojtěchovi Martinovi - Martin Tour . Kromě výletů si děti také vyzkoušely pravé profi focení v ateliéru, za jeho realizaci děkuji paní Michaele Antůškové.


Mezi těmito výlety musíme poctivě trénovat, někdy i tří fázově. Děti musely zvládnout všechnu práci, choreografii a pohybové aktivity, případně i zpěv, které jsme pro ně já a moji lektoři v letošním šestém ročníku „hejbacího projektu" připravili.


Tréninky pak dětem zpříjemňuje moderní a ekologický pitný režim, který pro děti připravila firma SodaStream . Děti si tak mohou vyrábět limonády všech možných příchutí či kvalitní perlivou či jemně perlivou vodu - „sodovku". I této spolupráce si velmi vážím, protože pitný režim je při tréninku velmi důležitý. Děti hodně cvičí, potí se a proto je nutné, aby doplňovaly pravidelně tekutiny.
Vy, který byste chtěli pomoci alespoň malými částkami, a nebo dary, neváhejte nás oslovit. Finálové závody, kdy děti bojují o medaile, budou v listopadu a do té doby bych potřebovala potkat ještě spoustu krásných a stejně smýšlejících lidí, jako jsem já, aby finále bylo opět „v plné parádě".
Vítám jakoukoliv pomoc, předem děkuji a těším se na setkání s vámi.


Vaše Hanka Kynychová


HEJBEJTE SE A ZPÍVEJTE: Povedlo se! Hejbeme se už po šesté!
 
Fitness club Hanky Kynychové Hejbej se TV Břišní pekáč s Hankou Kynychovou Oficiální stránky Hanky Kynychové E-shop kynychova-shop.cz