Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou a müsli tyčinkami FIT
Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou a müsli tyčinkami FITJméno známé cvičitelky, moderátorky a filantropky Hanky Kynychové je neoddělitelně spjato s charitativním tanečním projektem „Hejbejte se a zpívejte“. Tato aktivita je cílena výlučně na děti z dětských domovů a v letošním roce se uskuteční již po osmé. Novým partnerem letošního ročníku 2014 se stala společnost ÚSOVSKO FOOD – výrobce müsli tyčinek FIT. Podpoří Nadační fond  Hanky Kynychové nejen nezanedbatelným finančním darem, ale  i prostřednictvím dodávek zdravých svačinek na soustředění pořádaná v rámci projektu a závěrečné finále. Společnou vizí obou partnerů je fakt, že pohyb a vyvážená výživa jsou důležité pro zdravý život.

Charitativní počin „Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou“ má za sebou již sedm úspěšných ročníků. Rok od roku si získává stále více příznivců z řad dětí i dospělých v dětských domovech napříč Českou republikou. V rámci projektu mají děti možnost naučit se moderní taneční, pěvecké a herecké disciplíny pod vedením zkušených instruktorů  v čele se známou cvičitelkou Hankou Kynychovou, která je zároveň autorkou tohoto jedinečného, úspěšného a oblíbeného konceptu.

Projektu se mohou zúčastnit děti od 4 do 26 let soutěžící v jedné ze 7 kategorií: Aerobic Mini, Aerobic Kadet, Aerobic Junior, Street dance, Latino dance, Muzikál a MTV dance. Hlavní nácviky sestav budou probíhat na společném letním soustředění, kde se postupně vystřídají všechny zúčastněné dětské domovy. Druhé soustředění, zaměřené na předvedení choreografií ve finální formě, se uskuteční na podzim. Závěrečná taneční show ve formě soutěže v jednotlivých disciplínách se bude konat v druhé polovině listopadu v Praze.

Cílem projektu je motivovat děti z dětských domovů k volnočasovým činnostem ve formě aktivního pohybu a zároveň je integrovat do společnosti. Děti se také mohou přesvědčit  o tom, že k dosažení úspěchu je třeba velké píle a snahy.

Práce pro děti z dětských domovů prostřednictvím vlastního nadačního fondu je mou srdeční záležitosti. Aktivně se jí věnuji už osmým rokem. Některá období byla velmi těžká, protože pro finanční krizi byla nouze o sponzory. O to víc si vážím toho, že tuto práci mohu dělat, a že mám štěstí na dobré lidi kolem sebe“, říká Hanka Kynychová. „Letos se nám podařilo získat nového partnera pro charitativní taneční projekt Hejbejte se a zpívejte. Jedná se o firmu Úsovsko Food - výrobce tyčinek Fit. Podpořila nás nejen výrazným finančním darem, ale i formou dodávek zdravých svačinek pro všechny soutěžící děti. Ty si během letního a podzimního soustředění a také v rámci velké finálové show pochutnají na chutných a vyvážených müsli tyčinkách FIT. Jsem moc ráda, že svačinky budou letos opravdu zdravé -  protože tyčinky FIT obsahují vlákninu, velký podíl ovoce a ty oříškové jsou i bohaté na bílkoviny“, uzavírá.

Česká potravinářská společnost ÚSOVSKO FOOD a.s. sídlící na Hané vyrábí müsli tyčinky od roku 1991. Její produktové portfolio respektuje aktuální trendy moderní zdravé výživy. Ve výrobě, která probíhá zcela bez chemické konzervace, jsou zpracovávány pouze kvalitní přírodní suroviny. Hlavní složkou je sušené ovoce doplněné o nejrůznější cereálie, semínka a oříšky. Velkou část ovoce, především jablka, si společnost sama pěstuje v sadech uprostřed Hanácké přírody a následně je šetrně zpracovává ve vlastní sušárně. Tyčinky FIT jsou v prodeji v široké paletě druhů, chuťových variací, v klasické i bio kvalitě. Jsou oblíbeným a prospěšným doplňkem pestré a vyvážené stravy.

„Jsem rád, že naše společnost mohla podpořit realizaci tohoto sportovního charitativního projektu pro děti z dětských domovů. Je nám ctí, že jsme byli osloveni a mohli se stát jeho partnery. Projekty, které mají jasnou myšlenku, rozvíjejí kolektivní cítění a vedou děti k pohybu a hudbě, si pomoc jistě zaslouží“, říká Ing. Ľuboslav Komár, ředitel potravinářské výroby ÚSOVSKO FOOD a.s. Klopina. „Značka FIT je synonymem pohybu, zdravé a chutné výživy. Přejeme všem účastníkům projektu, nechť jim naše výrobky, müsli tyčinky Fit, dodají dostatek energie k pohybu a chuti do života“, uzavírá.

Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou a müsli tyčinkami FIT