První výjezd DD v pohybu míří na Moravu
První výjezd DD v pohybu míří na Moravu (RHA) - Známá cvičitelka a neúnavná zastánkyně zdravého životního stylu Hanka Kynychová již tento víkend navštíví vybrané dětské domovy na Moravě. Hanka společně s týmem sdružení Dětské domovy v pohybu navštíví v sobotu a v neděli dětské domovy Kroměříž, Uherské Hradiště, Uherský Ostroh, Bojkovice, Čeladná, Nový Jičín, Valašské Meziříčí a Hranice.

"Je to právě rok, co jsem se blíže poznala s dětmi z dětských domovů, co jsem prvně nasála život v domovech jak z pohledu samotných dětí, tak z pohledu vychovatelů, tet a ředitelů domovů a nyní mohu říct, že si velmi vážím toho, jak mě děti i dospěláci přijali a mám radost z toho, že se všemi mohu spolupracovat a předávat formou projektu Hejbej se nové zkušenosti v oblasti volnočasových aktivit," říká Hanka Kynychová na počátku druhého ročníku "Hejbejte se a zpívejte 2008". V minulém roce zaujala myšlenka uspořádat tréninky a posléze závody v aerobiku a ve zpěvu jedenáct dětských domovů, které pomohl vybrat Český červený kříž. Devět z nich postoupilo až do samotného finále v Praze. Letos se přihlásilo do projektu 36 dětských domovů z celé ČR. "Pro letošní účastníky jsem přichystala další kategorie, aby se mohlo zapojit co nejvíce dětí a mládeže. Kromě aerobiku nabídneme kategorie hip hop, břišní tance a hru na flétničky pod vedením zkušených lektorů," přibližuje program dobročinné akce Hanka Kynychová. V neposlední řadě je třeba poděkovat partnerům akce, bez nichž bychom podobný projekt nemohli zrealizovat. Generální partnerem je televize Nova, hlavním partnerem je Nestlé Česko a RWE Transgas. Mezi partnery patří T-Mobile, Český červený kříž a další. Děkujeme za vaší podporu.