Fitness club Hanky Kynychové Hejbej se TV Břišní pekáč s Hankou Kynychovou Oficiální stránky Hanky Kynychové E-shop kynychova-shop.cz
Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou letos už po deváté
Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou letos už po devátéPojem Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou je už několik let známý nejen v dětských domovech, ale také mezi českými celebritami. Proto není divu, že pozvání na letošní přestavení nových choreografií přijala téměř desítka VIP osobností v čele s Petrou Faltýnovou, která se dokonce rozhodla věnovat i finanční dar. Petra pravidelně podporuje dětské domovy a rozhodla se proto věnovat finanční dar právě charitativním počinu Hanky Kynychové, který se stará výhradně o opuštěné děti. Pro vítězné týmy 9.ročníku Hejbejte se a zpívejte Petra věnovala 11 tis. korun. A proč právě tuto částku? „Jedenáctka je moje šťastné číslo. Takže věřím, že se mi tento dobrý skutek pozitivně vrátí,“ vysvětlila známá modelka. Faltýnová přiletěla do Prahy pouze na skok kvůli své dceři a také proto, že Hance svojí účast na této akci přislíbila a slibům je prý zvyklá vždy dostát.


Dalšími tvářemi, které se přišli podívat na nové choreografie, které děti s lektory v čele s Hankou Kynychovu nacvičily, byli třeba Kristýna Janáčková, Petr Vágner, Kateřina Mátlová, Veronika Kašáková, Jakub Kohák, Jan Kříž a Marie Blahynková.

 

Kristýna Janáčková je na akcích tohoto typu standardně dojatá a tím pádem i na slovo skoupá. Nicméně letos jí výkony dětí tak nadchly, že se se rozpovídala: „Všichni jsou pro mě vítězové. To je jasné. Stejně jako každý rok jsem dojatá. Navíc letos vidím velký pokrok v tom, že jsou všechny děti nadšené a radostné,“ sdělila svoje dojmy známá herečka a švagrová Ani Geislerové.

 

Petr Vágner rovněž patří mezi osobnosti, kteří tuto akci pravidelně podporují. Petr však tentokrát nedorazil na akci sám, ale přivedl svoje kamarády z Lanna Gym, kde trénuje thajský box. Společně se zakladatelem Lanna Gym Viktorem Petrlíkem a jeho svěřenci (několikanásobnými mistry světa) dětem přiblížil pravidla a kouzlo thajského boxu. „V Lanna Gymu trénují nejlepší faighteři, které v česku máme. Průměrný věk závodníků je kolem 21-25 lety. Víc ne,“ vyprávěl Petr, kterého nejvíce zaujala choreografie kategorie Aerobik Kadet ve stylu filmu s Louis de Funés. „Chápu, proč si Hanka pro svoji choreografii vybrala film Četníci. Protože partnerem letošního ročníku je Policie ČR,“ vtipkoval známý moderátor. A měl tak trochu pravdu. Choreografie sice vznikla spontánně, ale Policie ČR je opravdu partnerem letošního ročníku Hejbejte se a zpívejte. Děti se během letního soustředění seznamují s Policií a jejími činnostmi. Cílem akce je přiblížit dětem, že Policie není jen špatná (odebírání dětí z rodin apod.), ale může jim i pomoci.

 

Kateřina Mátlová dětem zazpívala a jak je jejím dobrým zvykem, přizvala děti jako svoji taneční company. I ona pravidelně podporuje Hejbejte se a zpívejte a z výkonů dětí je vždy unešená. Nevíce se jí líbila asi kategorie MTV dance, protože choreografii připravoval její kamarád Filip Jankovič.

 

To Veronika Kašáková dorazila na akci Nadačního fondu Hanky Kynychové poprvé. Děti zdravila slovy: „Jsem jedna z vás,“  protože tato finalistka České Miss 2014 pochází z dětského domova. Měla v životě štěstí a šla si za svým. Teď se děti v dětských domovech snaží motivovat. Dokonce vydala knihu Zpoveď - z děckáku až na přehlídková mola. „Haničku a její aktivity pro děti z dětských domovů sleduji už dlouho, proto jsem ráda přijala nabídku přijít se podívat na nové choreografie. Je pro mě však velmi zvláštní nevystupovat s dětmi, ale být na té druhé straně, být dospělá,“ sdělila svoje dojmy  dnes už známá modelka.  

 

Jakub Kohák byl jako vždy vtipný a neotřelý. Ocenil děvčata kategorie Aerobik Junior, že umí opravdu precizně provést kliky. „Děvčata, jen tak dál,“ popřál dívkám štěstí do finálové show.

 

Děti přišly pozdravit také interpreti muzikálu Horečka sobotní noci. Tento muzikál děti letos v kategorii Muzikál nacvičují a ty nejlepší z nejlepších si pak za odměnu budou moci zatančit v divadle Kalich v jednom z představení. A ti, kteří nevyhrají, budou moci alespoň představení zhlédnout. Jan Kříž, který hraje v Horečce soboní noci hlavní roli udělil dětem několik rad: „Pokud někdo na jeviště patří, tak se tam dostane. Nezáleží na tom, jaké máte vzdělání. Spousta mých kolegů nemá žádnou konzervatoř či hereckou školu. Já jsem například vystudovaný hračkář,“ smál se držitel Thálie za roli v muzikálu Pomáda a jedním dechem dodal: „Moc si to tady užívám, jste všichni opravdu skvělý!“ Jeho přítelkyně a muzikálová kolegyně Marie Blahynková dětem stejně jako Honza zazpívala a ocenila, že za necelých pět dní se děti naučily skloubit herectví, zpěv a tanec a předvést velmi dobré vystoupení.

 

Letošní letní soustředění  již třetím rokem koná v prostorách Fitness clubu Hanky Kynychovou. Velkou novinkou je kategorie MTV dance, které se ujal tanečník světových hvězd Filip Jankovič, který je v Čechách známý jako tanečník na podpatcích. Protože tančil s Kylie Minogue, Georgem Michaelem, Jessie J nebo s Justinem Bieberem, je pro děti velkým vzorem. Do projektu vstoupil opravdu naplno a na sto procent se dětem věnuje bez nároku na jakýkoliv honorář stejně jako všichni ostatní lektoři. Energie a emoce, které vládnou na jeho trénincích, se nedají popsat, to musíte prostě zažít! Filip na spolupráci s Nadačním fondem Hanky Kynychové, který pořádá projekt Hejbejte se a zpívejte, kývl okamžitě. Vzal to jako výzvu. Sám to komentuje slovy: „Moje spojení s Hankou Kynychvou byl osud, bylo nám to zkrátka souzené. A pevně věřím, že to projektu Hejbejte se a zpívejte ještě více pomůže.“

 

Hanka Kynychová je už několik let známá tím, že nejenže neúnavně propaguje zdravý životní styl a cvičení, ale také vede k pohybu děti v dětských domovech. Její charitativní projekt Hejbejte se a zpívejte vede děti k tanci, zpěvu a muzikálovém herectví. Každoročně se do projektu zapojí přes 300 dětí z celé České republiky. V letošním roce je zapojeno celkem 19 dětských domovů, které se utkají o medaile v listopadu v Praze na velké finálové show. Veškeré přípravy na tuto show začínají právě v létě, kdy děti se svými tetami přijedou do Prahy do Hančina fitka na letní soustředění. Zde se naučí nové choreografie, které pak trénují ve svých domovech s tetami. Na podzim se ještě v rámci krátkého soustředění setkají se svými lektory a Hankou a pak už je čeká boj o medaile. Letošní ročník vzniká za velké podpory firmy Úsovsko Food – výrobce tyčinek Fit.Jsem šťastná, že se nám podařilo díky skvělému sponzorovi uspořádat devátý ročník. Procházím těžkým obdobím, co s důvěry a zklamání týká, takže letní soustředění je pro mě letos úžasné v tom, že jsem díky dětem plná energie a uvědomím si, že jsou na světě hroší věci, než třeba konkurenční boj,“ vypráví svoje dojmy z letního soustředění Kynychová a dodává: „Velmi oceňuji, že se rok od roku zapojuje i více a více nových tet, které s dětmi tančí. Tety jsou pro děti velkou oporou v životě a tak jsem ráda, že děti doprovodí i na pódium a závodí s nimi.“

 

Velký dík patří partnerům celého letního soustředění, kterými jsou Úsovsko Food – výrobce tyčinek Fit, divadlo Kalich, Policie ČR, Premiere Cinemas Hostivař,  Škola Inline bruslení Braník, výstava Večerníček (Česká televize), Danonne, Vitamin Well a CEP. Za vstřícnost děkujeme hostelům Boathouse a Kotva. 

 

Fotogalerie ZDE


Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou letos už po deváté
 
Fitness club Hanky Kynychové Hejbej se TV Břišní pekáč s Hankou Kynychovou Oficiální stránky Hanky Kynychové E-shop kynychova-shop.cz