Fitness club Hanky Kynychové Hejbej se TV Břišní pekáč s Hankou Kynychovou Oficiální stránky Hanky Kynychové E-shop kynychova-shop.cz
První výjezd na střední Moravu je úspěšně za námi!
První výjezd na střední Moravu je úspěšně za námi! 27.2.2008 (RHA) - poslední únorový víkend vyrazil tým sdružení Dětské domovy v pohybu za dětmi do sedmi domovů na Kroměřížsku, Uherskohradišťsku a na Valašsku. I když se návštěvy někde až o hodinu opozdily, vždy nás děcka, tety a strejdové mile přivítali, s dětmi se Hanka a ostatní členové týmu rychle skamarádili a jak říká Hanka, „u kafíčka a chlebíčků jsme přátelsky poplkali".


Vše začalo již v pátek, kdy vyrazila napřed Hanka Kynychová s manželem Jindrou a dětmi Filípkem, Sofinkou a Alexandrou do Kroměříže. Ještě večer proběhla návštěva zdejšího domova a první nácviky aerobikové sestavy. Později večer dorazila za Hankou další část výpravy, ve složení Roman, Radek a Katka. Večer jsme si příjemně užili u červeného vínka a domácí slivovičky. Sobotní ráno jsme zavítali opět do kroměřížského domova a již v plné sestavě představili projekt a další kategorie. Zvláště o hip hop tu byl velký zájem, ostatně stejně jako v dalších domovech.

Další cesta následovala do Uherského Hradiště, kde se k nám připojila poslední část týmu, aDD Uherské Hradiště sice Josef Vondráček a Šárka Černá. V kompletní sestavě jsme tedy naservírovali všem dětem možnost účasti ve všech kategoriích. Protože tu bylo ale málo dětí a k tomu dosti vystrašených, nakonec zde měl práci jen Radek s hip hopem a Pepa s flétničkami. I tak jsme zde strávili příjemný zbytek dopoledne a věříme, že se k odvážlivcům připojí i další.

hip hop Uherský OstrohČas kvapí a my uháníme kousek za Hradiště do Uherského Ostrohu. Zde nás již vítá celý domov a následně nás provázejí milé tety svým moderním domečkem. Hanka je u vytržení, že si čtyři skupinky dětí bydlí velmi pěkně a že se v jejich bytečkách cítí úplně jako doma. Děcka už se těším, až začnou s aerobikem, hip hopem, tancováním i zpíváním. Sice zde není zastoupena skupina „velkého aerobiku", ale zato „prťata" Uherský Ostroh - Malé kotě s Katkouzvládla s Hankou a Kačenkou nacvičit pěknou sestavu na skladbu „Hlupáku najdu tě" ze známe pohádky Princové jsou na draka a také tanečky na písničku „Malé kotě". Radka samozřejmě mezitím obdivovali děvčata a chlapci v jeho taneční disciplíně hip hop, kterou zvládl tým sedmi tanečníků excelentně. Tak snad to do příštích nácviků nezapomenou a budou pilně trénovat.

V Uherském Ostrohu se nám nepodařilo najít možnost k obědu, a tak jsme se museli uspokojit během další cesty jen s Hančiným rýžovým chlebíčkem. Večer jsme dorazili do aerobik Bojkovicedomova v Bojkovicích. Zde nás přivítal ředitel domova Pavel Šoltys a hned nás provedl svým domovem, ve kterém bydlí šest skupinek. Hanka si to ale hned zamířila mezi holky a kluky, aby jim mohla popovídat o velkolepé akci a o jednotlivých disciplínách. Potom jsme ale zvedli kotvy a zamířili do přilehlé tělocvičny základní školy, kde nás přivítal opět ředitel této ZŠ. Krásná čistá tělocvična s hledištěm se stala na dvě hodiny dějištěm zdejších tréninků hip hopu s Radkem, aerobiku s Hankou, břišních tanců s Šárkou i tancování a zpívání nejmenších s Katkou. Po dvou hodinách jsme sbalili „fidlátka" a vyrazili podhůřím Karpat a Javorníků do podhůří Beskyd, obce Kozlovice. Zde na nás už čekal Jindra s holčičkami a my mohli spokojeně vydechnout po náročném dni.

hip hop - ČeladnáNedělní ráno odstartovaly zvony místního kostelíka, který zval na ranní mši. My jsme však zamířili do dětského domova v Čeladné. Zdejší upravená valašská vesnička a horská krajina je opravdu úžasná. Neméně příjemnější je i samotný domov, ve kterém žije padesát dětí v šesti skupinách. Děti se nadchly pro aerobik, hip hop i břišní tance. A nutno dodat, že zde prvně se do tréninku zapojily dobrovolně a s nadšením i sami tety. Sestavu „Dlouhá noc" trénují s Hankou 4 chlapci a 6 děvčat, s Radkem Stašíkem trénuje hip hop 6 chlapců, břišní tance se tu naučily dvě děvčata a kategorii hudebních nástrojů s Pepou Vondráčkem zastoupilo jedno děvče hrou na klavír. Na závěr jsme zde dostali neskutečně výborné rolády s ananasem a kokosem, které nevydržely na tácku déle než pět minut. A nejvíc se nacpala Břišní tance s Šárkou a s děvčaty v Novém JičíněHanka, ale psssst! :-)

V poledne nás již očekával dětský domov v Novém Jičíně, kam jsme dorazili akorát k obědu. Kuřátko s rýži přišlo vážně v tu pravou chvíli. A s naplněným bříškem hurá na hopsání! Po úvodním seznámení se děcka přihlásily o tyto disciplíny: samozřejmě hip hop (8 chlapců), aerobik Dlouhá noc (4 děvčata i s jednou tetou), břišní tance(2 děvčata) a Katka natrénovala taneček se zpíváním „Malé kotě" (4 mrňouskové). Zvláště kluci z hip hopu tu byli velmi nadaní. Tak držíme palce, určitě patříte zatím mezi favority!

Čas neúprosně krájel z nedělního odpoledne a my jsme vyrazili do posledního domova tohoto výjezdu, a to do Valašského Meziříčí. Zde už tým Hanky netrpělivě očekávaly děcka a tety ze zdejšího domova a také z domova Zašová. Společně jsme tu vytvořili družstvo v aerobiku „Dlouhá noc" (9 děvčat včetně tet) a družstvo hip hopu DD Valašské Meziříčí a DD Zašovásloženého z osmi chlapců. Po dvou hodinkách strávených v moderním domově Valašské Meziříčí nás tety pozvaly na občerstvení a na čaj, abychom mohli alespoň částečně odpočatí a posílení vyrazit na zpáteční cestu do Prahy. I stalo se a všichni jsme dojeli v pořádku kolem desáté večerní do Prahy. I když se zdá jako nadlidský výkon takto absolvovat 37 domovů, věříme, že to s vaší pomocí a vstřícností dokážeme a podaří se nám nejen rozhýbat, roztančit a rozezpívat všechny holky a kluky, ale především navázat nová přátelství. Již se těšíme na setkání s vámi během dalších výjezdů!



První výjezd na střední Moravu je úspěšně za námi!
 
Fitness club Hanky Kynychové Hejbej se TV Břišní pekáč s Hankou Kynychovou Oficiální stránky Hanky Kynychové E-shop kynychova-shop.cz