Druhý výjezd nepřekazil ani orkán Emma
Druhý výjezd nepřekazil ani orkán Emma4. 3. 2008 (RHA) - Tým DD v pohybu zdárně absolvoval další misi za holkami a kluky z dětských domovů i přes značnou nepřízeň počasí. Orkán Emma, který se o víkendu přehnal Evropou, napáchal v ČR velké komplikace, ale ani to nás neodradilo od naplánované akce. V neděli 2. března navštívili Hanka, Radek, Katka, Šárka, Pepa a Roman dětské domovy ve Frýdlantě, v Jablonném v Podještědí, v České Kamenici a v Kralupech nad Vltavou.

Dvě auta s týmem sdružení vyráží z Prahy před osmou hodinou, abychom se mohli setkat podle plánu s dětmi a tetami v domově Frýdlant. Menší městečko leží severně od Liberce v podhůří Jizerských hor, nedaleko nejvyšší hory Smrk. Kromě fajn lidiček na nás čekaly i výborné koláče a skořicové šneky, čerstvě napečené přímo v domově a vyndané z trouby. Moc jsme si pochutnali :-) Zdejší domov se zapojil pro letošek pouze do kategorie aerobik, ale již nyní víme, že šikovná děcka se mohou v příštím roce zapojit s úspěchem i do dalších kategorií. Starších 5 děvčat a jeden chlapec s tetou natrénovali sestavu „Dlouhá noc" a 6 menších dětí s tetou nacvičili s Katkou tancování a zpívání „Malé kotě". Čas byl neúprosný, a tak jsme se museli vydat na další cestu.

Přes Ještědský hřbet jsme dojeli do Jablonného v Podještědí, kde jsme zamířili do zdejšího velmi pěkně udržovaného zámku. Nečekaly nás zde typické papuče, němečtí turisté s foťáky a unavená paní průvodkyně, ale naopak spousta holek a kluků, pan ředitel a tety zdejšího dětského domova, kteří už očekávali návštěvu Hanky a jejího týmu. Zdejší život je skutečně zámecký se vším všudy: Vysoké stropy s malbami a štukovou výzdobou, obrovská zrcadla, lustry, kamna, velká zámecká zahrada s fontánou a řada dalších „vychytávek". Do aerobiku s Hankou jde 6 děvčat s tetou, v hip hopu bude závodit 12 kluků. Břišní tance s Šárkou nacvičila 3 děvčata. Všem se podařilo zvládnout základní kroky s hudbou v rytmu na výbornou, a tak se zařadil domov Jablonné mezi velké hráče do listopadových závodů.

Po prohlídce domova jsme se rozloučili a uháněli do města Česká Kamenice, kde se nachází „Země dětí". Kdo by hledal pod tímto názvem Disneyland, Legoland nebo snad Mc Donald, pletl by se. Jde totiž o třetí dětský domov nedělního výjezdu. I zde na nás už čekalo mnoho děvčat a chlapců společně s vychovateli, abychom se společně skamarádili a té se hejbali v jednotlivých disciplínách. A zapojili se skoro všichni: Pepa zde vytvořil skupinku zpěvaček, flétniček i s doprovodem na klavír, s Hankou trénovalo 5 holek a 1 kluk „Dlouhou noc", s Šárkou se vlnilo v rytmu orientu 6 děvčat s jednou tetou, hip hop s Radkem a Evou nacvičilo 5 chlapců a 5 děvčat a s Katkou perfektně zvládlo 6 dětí sestavu „Hlupáku najdu tě". No, tak uvidíme, jak budou Kameničtí pilně trénovat, pokud se na tréninky nevypadnete, tak budete patřit k favoritům! I zde jsme dostali výslužku v podobě chlebíčků a domácího koláče a moc jsme si pochutnali.

A protože nás čekal ještě poslední domov kousek od Prahy, vyrazili jsme na cestu skrz České středohoří k poslednímu cíli, kterým byl domov v Kralupech. Tady jsme se domluvili na srazu rovnou v tělocvičně zdejší základní školy. Za přítomnosti několika tet a paní ředitelky nacvičilo 6 děvčat a 4 kluci hip hop pod vedením lektorky Evy. S prvním tréninkem se všichni vypořádali výtečně a tak nezbývá než doufat, že budete pilně trénovat podle záznamů, které jsme v každém DD nechali. Další výjezd nás čeká již 15.-16.3., tentokrát do západních Čech. Už se moc těšíme!

Druhý výjezd nepřekazil ani orkán Emma