Poslední nácviky proběhly v Ústí nad Labem
14.6.2008 (RHA) - Školní rok se pomalu blíží do svého závěru a s ním je za námi i polovina našeho společného projektu "Hejbejte se a zpívejte s Hankou a Novou". Tentokrát jsme se setkali na poslední předprázdninové secvičné v Ústí nad Labem, kam za námi dojeli DD Ústí nad Labem - Severní Terasa, Střekov, Dlažkovice, Litoměřice, Frýdlant, Jablonné v Podještědí a Česká Kamenice.

Místem dějiště sobotních nácviků (14.6.) se stala tělocvična ZŠ Mírová na Severní Terase. Jako první přišli "místňáci" - DD ze Severní Terasy a ze Střekova. V obou případech byli sestavy precizně natrénované a i když by se mohlo zdát, že se mezi Ústečáky ukáže rivalita a konkurence, opak byl pravdou: děcka se vzájemně doučovala některé prvky z aerobiku a trénovaly společně.

V poledne přicestovali DD Dlažkovice a DD Litoměřice. Opět nám předvedli své - jak Hanka říká - vyprděné sestavy. Dlažkovičáci předvedli excelentní hip hop včetně doprovodného breaku, koťátka z Litoměřic moc hezky zpívala, což se v jiných domovech často nepoštěstilo.

Netrvalo dlouho a do tělocvičny vstoupilo procesí z Frýdlantu, Jablonného a v zápětí dorazil i DD Česká Kamenice. Během střídání stačila do sebe vpravit Hanka jeden sýrový croasant a pak se vrhla neúnavně opět do tréninků. I zde byly patrné rozdíly: zatímco Frýdlanští jsou vedeni profesionální cvičitelkou a jejich vystoupení aerobiku bylo vypilované do posledního detailu, Jablonečtí a Kameničtí přidávali nové prvky v podobě rukou o poznání pomaleji. Ale ani to nikoho neodradilo a při závěrečných ukázkách se rozdíly téměř vyrovanaly.

Co říci závěrem? Jsou před námi prázdniny, které představují sice vytoužený odpočinek a čas dovolených, ale také jistotu, že nadrcené kroky se vám za 2 měsíce vykouří z hlavy, nebudete mít možnost se všichni potkávat a potom v září budete mít pocit na place, jakobyste začínali od začátku. Ale nenechte se tím zaskočit, v krvi to prostě už máte! Teď je důležité do začátku prázdnin vrýt do paměti nové prvky rukou, které jste během setkání v tělocvičnách přidali k pohybu nohou. Pak to bude pohodička...

Hezké prázdniny všem!