Fitness club Hanky Kynychové Hejbej se TV Břišní pekáč s Hankou Kynychovou Oficiální stránky Hanky Kynychové E-shop kynychova-shop.cz
Ohlédnutí za společnými nácviky
14.6.2008 (RHA) - I když nejsem příznivce nějakých dlouhých řečí a zamyšleních, nedá mi to, abych neshrnul dosavadní půlroční zkušenosti, radosti i strasti z letošního projektu. Budu rád, pokud mi napíšete emailem své ohlasy, pocity, rady a doporučení, kterými se rádi budeme inspirovat. Pokud budete souhlasit, vaše ohlasy uveřejníme zde na webových stránkách.



Nekončící erupce energie

Kdybych měl k něčemu přirovnat Hančinu energii a vytrvalost, napadá mě pouze jedno přirovnání, a sice k sopce. Neskutečné množství síly a energie, která se nejprve v podobě hustého kouře valí z vršku hory, poté následuje silná erupce a spousta lávy se valí cestou necestou a bere s sebou vše, co ji přijde do cesty. Nemyslím to vůbec špatně, naopak. Obdivuji takové množství energie a na druhou stranu se ptám, kde se to v takovém něžném stvoření, jakým Hanka bezesporu je, vlastně bere. A nevím to dodnes, jen vím, že snad nikdy tyto erupce nekončí a stále mě Hanka překvapuje novou a novou energií i ve chvíli, kdy už zbytek týmu včetně mě plete po celodenních rozcvičkách nohama a Hanka se tváří, jakoby právě začala...

Vzniklo to tak spontáně...

Jednoho dne se Hanka svěřila s myšlenkou, že by chtěla trénovat aerobik i v dětských domovech, předávat své zkušenosti i těm, kteří ji nemohou navštívit ve fitku. Nezdála se mi taková myšlenka až tak nereálná, a tak jsme se seznámili přes Červený kříž s prvními domovy, dál už to znáte. S devíti domovy jsme projekt dotáhli až do finále, ve kterém excelovala děcka v aerobiku a ve zpěvu. Následovala konference v Olomouci, seznámení s novými řediteli a ředitelkami, rozeslali jsme dopisy a výsledek... 36 přihlášených a odhodlaných domovů vydat se na nelehkou cestu pohybu v roce 2008.

První návštěvy u vás doma

Když už jsme se srovnali s realitou, že zaklepeme během jara na 36 dveří domovů po celé ČR, bylo nutné na tuto skutečnost připravit zaprvé zbytek týmu, lektorů, které jsme vlastně poznali během listopadových závodů, a zadruhé rozpočet, kteý byl v tu dobu tvořen pouze "přislíbenými prostředky". Nezalekneme se však vlka nic a hurá do terénu. První návštěvy proběhly na Moravě, poté jsme projeli Liberecko, následovalo Znojemsko a Pardubice, západní čechy, střední Čechy, Ústecko a nakonec Ostravsko a Jeseníky. Z těchto návštěv máme opravdu moc příjemné dojmy a opravdu vám upřímně děkujeme za vaše přijetí, pohostinnost, za to, že jste nám otevřeli dveře do svých domovů. Každého člověka si domů nepozveme, každému neotevřeme. Jistě to platí i zde a my si opravdu moc vážíme, že jste nás přijali mezi sebe a že můžeme být jedna velká rodina. Není mým zvykem hovořit za jiné, ale zde si dovolím s jistotou říci, že Hanka Vás skutečně jako velkou rodinu vnímá a moc jí na Vás záleží. A jistě to platí i v případě ostatních členů našeho týmu.

Několik omluv za jednoho našeho nepřítele, kterým je čas

Možná mi namítnete, když tady píši, jak nám na projektu záleží, tak proč od nás nepřišlo včas CD nebo email s informacemi, případně něco nedošlo vůbec, v některých případech nemůžeme nalézt společný termín... To vše má společného jmenovatele, kterého jistě známe všichni dobře: čas. Bohužel, těch věcí bylo zejména nyní v květnu moc. Hanka vydala novou knížku pro těhulky "Aktivní těhotenství", natočila nové cvičební DVD rovněž pro těhotné, pořádali jsme Den zdraví v Praze a do toho všeho se proměnil Hančin obývák ve filmový ateliér, v němž točila reportáže do své nově rodící se televize. Porod cvičebního portálu www.hejbejse.tv proběhl 11.6. se vší parádou, a tak se podařilo Hance splnit si další svůj velký sen! Má vlastní "televizi". Proto se omlouváme zejména domovům, které cvičily v Plzni a v Ústí nad Labem, že organizační emaily byly zaslány na poslední chvíli, že jste si domlouvali řidiče vlastními silami a skrátka to bylo trošku hektické v prostorách také zamluvených na poslední chvíli. Přesto věříme, že to pochopíte a zachováte nám Vaší přízeň i přes uvedené renoncy, které opravdu nejsou způsobeny laxností nebo nezájmem, ale pro květnové extrémní vypětí.

Haly a tělocvičny se osvědčily

Zatímco loni jsme absolvovali nácviky pouze v domovech, letos jsme museli vymyslet jiný systém, vzhledem k velkému počtu zúčastněných. Vytipovali jsme proto spádová města, kam to máte víceméně poblíž a my jsme tam během jednoho dne protočili "všechny". Když se zamyslím nad jednotlivími místy, bylo to všude fajn. A protože jsme se nestihli věnovat každému výjezdu v samostatném článku, rád bych to nyní zde napravil a shrnul postřehy ze společných nácviků:

1) Znojmo - velké poděkování si zaslouží tety a pan ředitel z DD Znojmo, kteří nám společně zajistili zdarma využití ZŠ T. G. Masaryka ve Znojmě. I když je zdejší tělocvična malá, mohli jsme využít i chodby školy, a tak jsme si každý své místečko nalezl. Budeme rádi, pokud zde budeme moci secvičnou uspořádat i během října. A ještě jedna novinka: seznámili jsme se zde s fajn člověkem, se strejdou - manželem od jedné tety - který provozuje Tai-Chi a věnuje se osobnostní psychlogii, empatii a vůbec umění komunikace a předvídání. Jistě to bude zajímavá disciplína pro projekt v roce 2009...

2) Bojkovice - panu řediteli DD Bojkovice a panu řediteli ZŠ T.G.Masaryka v Bojkovicích patří rovněž velký dík za prostory velké moderní tělocvičny s hledištěm. Tento prostor se nám moc zalíbil již při prvním setkání a proto jsme rádi, že nám bylo umožněno tělocvičnu využít. Kdyby nás bylo méně, nebránili bychom se udělat velké finále právě zde v Bojkovicích! A věřím, že kvalitu prostoru ocenily i DD Kroměříž, Uh.Hradiště a Uh.Ostroh, kteří sem museli docestovat...

3) Frýdlant nad Ostravicí - tento nácvik byl největším oříškem. Sjelo se sem všech šest domovů ze severu Moravy a protože bylo nádherné slunečné počasí, veškeré nácviky jsme absolvovali venku na tenisových kurtech, na trávníků ve stínu vzrostlé lípy a v dalších přilehlých prostorách. I když na začátku trošku zaskřípala komunikace a o naší akce se nevědělo, personál Sport centra Kotelna byl velmi ochotný a vyšel nám ve všem vstříc. Děkujeme moc a věřím, že podzimní termín se zde opět potkáme, i když už asi uvnitř sport centra:-) PS: několik cvičících nám zde nechalo suvenýr v podobě bot, které vozí Hanka pořád ve svém autě. Tak se o ně nezapomeňte přihlásit, nebo uděláme internetovou dražbu:-))

4) Pardubice - díky spolupráci DD Pardubice a místního gymnázia v Dašické se nám podařilo domluvit nácviky domovů Pardubice, Polička a Štíty ve zdejší tělocvičně. Nic nám tu nechybělo a byli jsme tu spokojení, kromě obou menších tělocvičen jsme využili i chodbu:-) Jen nemuselo pršet, ale s tím opravdu nic neuděláme... Děkujeme paní ředitelko a věříme, že se tu na podzim opět setkáme!

5) Praha - do fitka Hanky přijely odpoledne domovy Pyšely, Senožaty a Humpolec. Protože dopoledne jsme strávili v Pardubicích a bylo deštivo (jelo se pomalu), přijeli jsme se zpožděním, za což se ještě jednou čekajícím domovům omlouváme. Odměnou všem byla přítomnot známých tváří TV Nova, které se přišli coby patroni týmů na práci děcek podívat. Do fitka zavítali Tomáš Krejčíř, Pavlína Danková nebo Bianka Ištoková. Na další patrony se můžou těšit všechny domovy, které přijedou do Prahy na velké listopadové finále!

6) Plzeň - předposlední výjezd směřoval do Plzně a jak jsem již výše předeslal, provázel nás velký časový stres, navíc nám původně domluvený termín hala Lokomotiva musela odmítnout z důvodu konání jiné akce. Přesto jsme natrefili na velmi ochotnou ředitelku 13.ZŠ v Plzni a ta nám umožnila za velmi symbolický poplatek (150 Kč) využít nejen tělocvičnu, ale i zahradu základní školy. Nakonec jsme vše zvládli a protože bylo krásné počasí, většina pohybu se odehrávala venku. Děkujeme! Přesto na podzim, kdy už nemusí přát počasí, budeme zajišťovat větší halu.

7) Ústí nad Labem - poslední nácviky proběhly v Ústí nad Labem na ZŠ Mírová na Severní Terase. Ve velké tělocvičně jsme zvládli veškeré nácviky, k dispozici byly dvě menší šatny a toalety.

Na závěr...

na závěr bych rád poděkoval celému týmu, za tu dobu, co se známe, jsme dokázali opravdu neskutečné věci. Nejen, že vždycky "někdo jel", ale dokážeme se vzájemně zastoupit, alternovat, umíme reagovat na nahodilé změny a vzájemně se pochopit. To je velice důležité. Moc děkuji Tomášovi Svobodovi - strejdovi právě z DD v Ústí nad Labem (Severní Terasa), že si vzal pod svůj patronát kategorii zpívání a hudební nástroje a díky němu může tato disciplína pokračovat i po odstoupivším Pepovi Vondráčkovi. Také děkuji Marice, břišní tanečnici, která zastoupila Šárku v době její nepřítomnosti i přesto, že nikoho z nás vůbec neznala a neznala ani sestavu, kterou má děti učit... To vše jsme zvládli s notebookem po cestě na D1... Také musím složit poklonu před Šárkou, která zastoupila v Plzni a v Ústí nad Labem Radka a s dětmi procvičila hip hop. Opravdu: klobouk dolů! A teď mi je blbý neuvést ostatní, takže fakt velký dík za půlroční dřinu i Katce, Radkovi a všem ostatním, kdo se na projektu podílí. Věřím, že si zasloužíme udělat nějaký team-bulding - samozřejmě "za vlastní kešeň" :-))) Už mám jeden tip: Josefův Důl v JIzerkách, mám tam k dispozici jednu chalupu... ale to už patří na jiné místo;-)

A také samozřejmě velký dík patří partnerům akce: Nadaci TV Nova a společnosti Nestlé Česko!

za tým DD v pohybu Roman Hrůza

 
Fitness club Hanky Kynychové Hejbej se TV Břišní pekáč s Hankou Kynychovou Oficiální stránky Hanky Kynychové E-shop kynychova-shop.cz