HANKA KYNYCHOVÁ HODNOTILA „NEJMILEJŠÍ KONCERT“ VE STAŇKOVĚ
Lidový dům a kino ve Staňkově se ve čtvrtek 19. března zaplnily dětmi ze třinácti dětských domovů. Konalo se zde totiž západočeské kolo sedmnáctého ročníku tradiční soutěže „Nejmilejší koncert". Děti soutěžily hned v několika disciplínách, kterými byly hra na hudební nástroj, sborový zpěv, malé jevištní formy, folklórní tanec či tanec moderní apod. Výsledky poctivé práce dětí přijela zhodnotit známá cvičitelka Hanka Kynychová společně se svým týmem sdružení Dětské domovy v pohybu, které se celoročně také dětským domovům věnuje.

Organizace letošního ročníku pro dětské domovy ze západních Čech tentokrát „vyšla" na Dětský domov Staňkov. A protože tento dětský domov je již třetím rokem zapojen do projektu Hanky Kynychové „Hejbejte se a zpívejte s Hankou a Novou", dostala Hanka a další členové jejího sdružení Dětské domovy v pohybu nabídku, aby zasedli v odborné porotě pro kategorie folklórní a moderní tanec.

„Děti jsou všechny moc šikovné. Mnoho z nich, je již zapojeno v našem projektu a dnes tady prezentují i sestavy našich lektorů, z čehož mám nesmírnou radost. V kategorii, kterou jsem měla za úkol hodnotit, byla velká konkurence, takže rozhodování o tom, který domov postoupí do celostátního kola, bylo opravdu velmi těžké," vyjádřila své nadšení Hanka Kynychová, pro kterou jsou děti z dětských domovů již několik let srdeční záležitostí.

A jak nakonec odborná porota rozhodla? V kategorii moderní tanec zvítězil Dětský domov Domino Plzeň se sestavou „Mama Mia", druhé místo obsadil Dětský domov Planá a na třetím místě se umístil Dětský domov Aš. Ve folklórních tancích si nejvíce sympatií poroty získal Dětský domov Horní Slavkov s country tancem, na druhém místě se umístil Dětský domov Planá a jejich orientální tanec a třetí místo obsadil též Dětský domov Horní Slavkov s břišním tancem.

O "Nejmilejším koncertě" ve Staňkově vyšly články i v regionálních denících. Vy si je můžete přečíst zde: