První letošní výjezd DD v pohybu mířil na Moravu
A je to tady, druhý ročník projektu Hejbejte se a zpívejte s Hankou a Novou právě odstratoval! V pátek 17. 4. tým sdružení DD v pohybu vyrazil na výjezd za dětmi do dětských domovů. Tentokrát na Moravu do nově zapojených dětských domovů - Zlín, Budišov nad Budišovkou a Zábřeh. Hanka společně s ostatními lektory představila letošní disciplíny a harmonogram projektu.

První cesta týmu ale nevedla rovnou za dětmi. V pátek dopoledne dostal tým DD v pohybu možnost prezentovat projekt „Hejbejte se a zpívejte s Hankou a Novou" na konferenci ředitelů dětských domovů - FICE, která se letos konala nedaleko Slušovic. Setkali jsme se zde se starými známými i novými řediteli DD a setkání to bylo velmi milé.

Po milém přijetí na FICE jsme měli namířeno do prvního nového domova - DD Zlín. Ve Zlíně nás přivítala paní ředitelka Stráská, s kterou jsme se setkali dopoledne na FICE, byla moc milá, vyprávěla, jak se celý DD těší a tak jsme se těšili také. Zlínský domov je opravdu nádherný. Je to historická budova, kterou nechal vystavět Tomáš Baťa pro jednoho ze svých tehdejších zaměstnanců. Paní ředitelka nás provedla po celém domě, vyprávěla nám radosti i strasti nedávné rekonstrukce a my jsme měli pocit, jako by nás DD Zlín právě přijal do rodiny. Po úvodním přijetí a milém posezení se Hanka a několik děvčat odebraly do tělocvičny, aby si zkusily pár kroků z Hančiny nově připravované sestavy na ABBU - „Money, Money". Děvčata sestavu zvládla na výbornou:-)

V sobotu ráno (18.4.) jsme vyrazili do druhého nově zapojeného domova - Budišov nad Budišovkou. V Budišově nás mile přijala teta a několik děvčat, která se přihlásila do kategorie hip hop. Děvčata nám ukázala svá vystoupení hip hopu, ale také břišních tanců. Vzhledem k tomu, že děvčata byla opravdu šikovná, tak je Hanka, která šla samozřejmě také „s kůží na trh" a ukázala svou sestavu, zlanařila, aby se přihlásila i do kategorie břišní tance a měla tak možnost pro svůj DD nasbírat více bodů. A protože nácvik bedlivě sledovala i dvě malá děvčátka - Lenička a Kristýnka, tak se je Katce a Hance podařilo zlákat na mini aerobik. Holčičky si tedy vyzkoušeli sestavičku "Svatba trpasličí", moc jim sestavička šla a jejich teta slíbila, že udělá vše proto, aby holičky mohly jet také na soustředění.

Naše poslední cesta směřovala do DD Zábřeh. V Zábřehu nás čekala parta Hip-hoperů, skupinka břišních tanečnic a jedna zpěvačka. Hip-hop nás velmi nadchl svou nápaditostí a břišní tance měly, jak se říká, šmrnc:-) I v tomto domově Hanka předvedla svou novou sestavu a dokonce si s hip-hopery zkusila pár hip-hopových kroků. A i když Hanka o sobě tvrdí, že je čistokrevná „aerobička", tak nutno říci, že i hip-hop ji šel. Nic na plat, Hanka má prostě talent na všechno, co souvisí s pohybem:-) Návštěvu v Zábřehu jsme zakončili krátkým povídáním o tom, co děti čeká na soustředění a jak bude probíhají dvou až tří fázové tréninky.

Po poslední milé návštěvě jsme vyrazili k domovu. Tedy Katka a Roman jeli do Prahy a Hanka do Luhačovic, kde na ni čekala celá její rodina. Celý tým DD v pohybu se těší na další výjezd 24. května do nově zapojeného DD Kašperské hory.

Fotky z výjezdů naleznete ve fotogalerii!