Hejbejte se a zpívejte s Hankou a Novou projektem roku
Hejbejte se a zpívejte s Hankou a Novou projektem rokuSportovně hudební projekt Hejbejte se a zpívejte s Hankou a Novou pro děti z dětských domovů po celé České republice byl v sobotu v Městském divadle Most vyhlášen projektem roku 2008. Od samotných dětí získal nejvíce hlasů v anketě časopisu Zámeček, který je vydáván pro všechny dětské domovy v republice. Druhý ročník projektu Hejbejte se a zpívejte s Hankou a Novou startuje již tento týden.

„Mám obrovskou radost. Cenu udělily právě děti, pro které je celý projekt určen. Víc si přát ani nemůžeme. Snad jen, aby si děti užily i další ročník, který startujeme již za několik dní," řekla po slavnostním předání populární cvičitelka a choreografka Hanka Kynychová.

Ocenění v tradiční anketě Zlatá věž Zámečku o nejlepší projekt v dětských domovech z pohledu dětí převzala za společný projekt TV Nova a občanského sdružení Dětské domy v pohybu zakladatelka sdružení Hanka Kynychová. Slavnostní předání se uskutečnilo v sobotu v Městském divadle Most v rámci finálové akce „Nejmilejší koncert".

Akce Hejbejte se a zpívejte s Hankou a Novou je dobročinný sportovně hudební projekt, který pořádají TV Nova společně s občanským sdružením Dětské domovy v pohybu. Děti po celý rok připravují s cvičiteli sestavy v aerobiku, hip hopu nebo břišních tancích, nacvičují hru na hudební nástroj nebo zpěv. Svou celoroční snahu pak zúročí v rámci velkého soutěžního finále v Praze, kde každý domov podporuje jejich patron - tvář TV Nova. V letošním ročníku čeká na děti velké letní soustředění, podzimní nácviky a samozřejmě finálové klání, které se uskuteční 7. - 8. listopadu v Praze.

Svůj tým přišli loni povzbudit např. Markéta Fialová, Karel Voříšek, Adéla Gondíková, Kristina Bastienová, Pavel Svoboda, Tomáš Krejčíř, Mirek Vaňura nebo tváře seriálů Ordinace v růžové zahradě II a Ulice. Loňského ročníku se zúčastnilo 33 dětských domovů, což bylo zhruba 560 dětí. Akci podporují: generální partner TV Nova, hlavní partneři Nestlé Česko - zdravé a chutné mlsání, Hervis Sport a móda, Nutrend - dostatek energie a správný pitný režim pro všechny děti, H.E.A.T. Program - novinka ve světe fitness, partneři Český červený kříž, Středočeský kraj - pořádáno s přispěním hejtmana Středočeského kraje MUDr. Davida Ratha, Zlínský kraj, Domafit Fitness, mediální partneři: Betynka, Katka, Fitstyl, Rodina a zdraví, Zámeček a Hejbejse.tv.

Hejbejte se a zpívejte s Hankou a Novou projektem roku