Fitness club Hanky Kynychové Hejbej se TV Břišní pekáč s Hankou Kynychovou Oficiální stránky Hanky Kynychové E-shop kynychova-shop.cz
Letní soustředění je za námi, finále před námi
V sobotu 15. 8. odjely poslední dětské domovy z hotelu Hláska ve Zlenicích. Hotel zachvátilo velké ticho. Najednou bylo všude tak nějak prázdno, nezněla Abba, Hip hop, Trpasličí svatba ani jiné podobné skladby. Očekávané velké letní soustředění po měsíci skončilo. V hlavní učebně zbyl jenom velký nepořádek. Začala jsem tedy uklízet a hlavou mi běhaly zážitky a jednotlivé okamžiky letního soustředění, kterých nebylo zrovna málo. Nemusím chodit daleko...


V pátek 14. 8. nás přijela navštívit TV Nova spolu se třemi patrony - Lucií Černíkovou, Mirkem Vaňrou a Václavem Tittelbachem. A abychom takovou vzácnou návštěvu mohli poctít, připravili jsme bohatý program. Přijela za námi Elitní jednotka Armády České Republiky, která předvedla nádhernou exhibici a přivezla s sebou střelecký trenažér, z kterého byli nadšeni nejen kluci, ale i děvčata a dokonce některé tety. Český Červený kříž učil děti, jak správně poskytnout první pomoc. Nejvíce ale děti bavilo, když jim záchranáři "vytvářeli" úraz. Tedy modelovali rozseklé čelo, či pořezanou ruku nebo malovali velký monokl pod okem. Navštívili nás i modeláři z pražského modelářského letišně Sobínka, kteří si pro děti připravili bezvadnou hru s modely letadýlek - házedly. Patroni z TV Nova se nechali zapojit do všech zmíněných aktivit a dokonce projevili přání zahrát si se zájemci fotbálek na hřišti u hotelu. A to byl pro děti určitě ten největší zážitek - kopat si do míčem s lidmi, které vidí jenom v televizi. Velký úspěch oslavil také tým Standy Berkovce, který přijel za děmi se svou zábavnou road show. Děti shlédly motorkářskou exhibici spojenou s instruktáží o bezpečnosti silničního provozu.

Tento den nás však Nova ve Zlenicích navštívila již podruhé. Poprvé se děti se známými osobnostmi mohly setkat již v červenci, kdy za dětmi přijela Kristina Bastienová, Miluše Bittnerová a Petr Vágner. Všichni si určitě vzpomínáte, že Petr Vágner moderoval spolu s Ljubou Krbovou jeden z finálových dní a stal se tak velkým oblíbencem všech děvčat. Každá z dívek se proto chtěla ve Zlenicích s Petrem nejen vyfotit, ale dokonce místo výhry za výkon v olympiádě vyžadovaly pusu na tvář. Kristinu Bastienovou také všichni znali z minulých finálových závodů. A protože i ona měla srovnání s minulým ročníkem, pochválila lektorům choreografie a dětem patřila pochvala za to, jak tak náročné krokové variace zvládly téměř na jedničku.

Samozřejmě, že jsme se všech pět běhů věnovali hlavně nácvikům sestav , ale zábava musí být. Proto za dětmi přijel i golfový instruktor z pražských Hodkoviček pan Zavázal, naturální kulturista Marek Kňourek, či DJ Koty z rádia SPIN. Největší návštěvou však byl vítěz SuperStar Vlasta Horvát. Míša Nosková a Leona Černá si náhodou vzpomněly, že Vlasta bydlí nedaleko Zlenic – v Čerčanech. A přichystaly nám velké překvapení. Vlasta Horvát se najednou objevil v hlavní učebně a zazpíval dětem dvě nádherné písničky. Za tenhle krásný spontánní zážitek děkujeme nejen Vlastovi Horvátovi, ale hlavně Míše s Leonkou.

Nebylo by to správné soustředění, kdybychom alespoň jeden večer nezasedli u táboráku. Večery u ohně byly vždy velmi příjemné. Od srdce se zpívalo, opékaly se buřty, které často a rády padaly do ohniště. A hlavně se vyhodnocovaly KPZtky, tedy Krabičky Poslední Záchrany, což byl vždy zlatý hřeb každého táboráku. Všichni, kdo na soustředění byli, vědí, že to byla opravdu velká legrace :-)

Neměla bych opomenout, že čtvrtého běhu se zúčastnili studenti z Univerzity Plackého v Olomouci – tzv. rekreologové nebo-li studenti oboru rekreologie na Fakultě tělesné kultury, kteří byli pro naše soustředění určitě velkým přínosem a zpestřením. Děti si s nimi užily spoustu legrace. Lezly po lanech, plnily nelehké úkoly v letní olympiádě a měly možnost seznámit s dalšími formami pohybových aktivit. Všichni pevně věříme, že s těmito fajn lidmi budeme moci setkat i na finálových závodech v Praze.

Troufnu si říct, že jsme si všichni soustředění opravdu užili. A to nejen děti, ale i my lektoři, protože jsme měli mnohdy možnost vrátit se o pár let zpátky a zavzpomínat na dětství a léta v pubertě :-) Děti i tety a strejdové byli skvělí a patří jim náš dík za vytváření skvělé atmosféry. Díky tomu se během soustředění vytvářely přátelské vazby mezi dětmi z různých domovů. I lektoři měli možnost děti víc poznat a skamarádit se – a když je přátelská atmosféra, lépe se trénuje, protože až tří fázové tréninky jsou někdy opravdu náročné.

Odjezdy domů a loučení byly vždy velmi nostalgické. Předání diplomů, dárečků, výměny mejlových adres apod. Nejsilnějším zážitkem a největší odměnou pro celý tým DD v pohybu byla slova, která jsme z úst dětí často slýchali právě při jejich odjezdu. Vždycky s takovým tím správně "puberťáckým" tónem hlasu pronesly: „Ale jo, bylo tu fajn, máme hodně zážitků. Klidně by jsme tady ještě týden zůstali….“

Na závěr pro vás mám důležitou informaci a motivaci k pilnému trénování! Letošní finálové závody budou jednodenní – uskuteční se v sobotu 7. listopadu 2009 ve Společenském sále Kongresového centra Praha. Takže milé děti, milé tety, poctivě a tvrdě trénujte, protože konkurence bude letos opravdu veliká :-)

Krásný zbytek prázdnin přeje celý tým DD v pohybu :-)

 
Fitness club Hanky Kynychové Hejbej se TV Břišní pekáč s Hankou Kynychovou Oficiální stránky Hanky Kynychové E-shop kynychova-shop.cz