Fitness club Hanky Kynychové Hejbej se TV Břišní pekáč s Hankou Kynychovou Oficiální stránky Hanky Kynychové E-shop kynychova-shop.cz
Dětské domovy s Hankou a Novou ovládly Kongresové centrum
PRAHA (RHA) V sobotu 7. listopadu vyvrcholil druhý ročník sportovně charitativního projektu Hanky Kynychové a TV Nova „Hejbejte se a zpívejte s Hankou a Novou". Do Prahy se sjelo více než 350 dětí z 28 dětských domovů, aby se mezi sebou utkaly v aerobiku, hip hopu, břišních tancích či muzikálu. Výkony dětí podpořilo mnoho známých tváří z TV Nova, které se staly patrony jednotlivých domovů.



Finálové klání bylo opravdu napínavé. Závodit si přijeli i ti nejmenší. V kategorii Aerobik Mini předvedly své výkony již děti od tří let. Pro starší byl jako tradičně připraven Aerobik Junior pod vedením autorky projektu Hanky Kynychové, dále oblíbený Hip hop a ryze ženská disciplína Břišní tance. Novinkou v letošním ročníku byla kategorie muzikál, které se ujaly opravdové profesionálky ve svém oboru - Leona Černá, Tereza Zelinková a Míša Nosková.

Závodní disciplíny si společně s dětmi vyzkoušeli jejich patroni - známe tváře z TV Nova. Děti měly možnost setkat se s mnohými seriálovými hrdiny či moderátory zpravodajství, publicistiky a zábavy. Mezi přítomnými byla Kristýna Kloubková, Pavlína Danková, Veronika Nová, Ivana Jirešová, Markéta Fialová, Petr Vágner, Tomáš Hautvogel, Tomáš Krejčíř, Karel Voříšek a další.

V letošním ročníku vzaly děti přípravu na závody opravdu profesionálně. „Výkony dětí jsou od roku lepší a lepší. Zásluha však patří nejen dětem, které ´makaly´, ale hlavně tetám, které se nácviků s dětmi také intenzivně věnují", komentovala autorka projektu Hanka Kynychová vystoupení dětí.

Absolutní jedničkou byl opět dětský domov z Ústí nad Labem, Severní Terasy. Tento domov je v projektu zapojen již od jeho zrodu a vždy obsazuje první příčky. Letos se však dětem z toho domova podařilo vybojovat putovní pohár pro Absolutního vítěze roku 2009. Za toto prvenství si ústečtí odvezli nejen zmíněný pohár, ale také šek na více než 12 000Kč, které se vybraly od návštěvníků během finálových závodů v Kongresovém centru Praha.

Organizátorem projektu je občanské sdružení Dětské domovy v pohybu, které před třemi lety založila známá cvičitelka Hanka Kynychová. Cílem sdružení je ukázat dětem moderní formy volnočasových aktivit v profesionálních podmínkách. „Talentovanými dětem chceme ukázat, že sport či tanec se jim může stát i zaměstnáním. Mohou jít studovat FTVS či konzervatoř a jejich cesty k profesionální činnosti jsou jim otevřeny", dodává na závěr Hanka Kynychová.


 
Fitness club Hanky Kynychové Hejbej se TV Břišní pekáč s Hankou Kynychovou Oficiální stránky Hanky Kynychové E-shop kynychova-shop.cz