Jezdíme za Vámi rádi - i mimo „hejbací“ projekt!
Ahoj děti, využila jsem časopisu Zámeček, abych vás pozdravila. Jsem moc ráda, že tento časopis existuje, protože se díky němu s vámi mohu potkat i mimo závody Hejbejte se. Možná by vás zajímalo, že i přesto, že mám tak málo času, tak jsem některé domovy před Vánoci navštěvovala. Příště možná přijedeme i za vámi ostatními. Zde je malá reportáž z několika výjezdů, kam jsem se svým týmem přijela. Pevně věřím, že se nám i pro tento rok podaří sehnat dostatek finančních prostředků, abychom i letos mohli uspořádat letní soustředění. Vím, že je čerstvě po Vánocích, ale já už teď přemýšlím o tom, že bych příští Vánoce chtěla uspořádat strom splněných přání, a tak budu ráda, když si začnete rozmýšlet vaše přáníčka:- ) A moje přání je, aby se mi to podařilo! Vaše teta Hanka ;-)

MIKULÁŠSKÉ PŘEPADENÍ V KROMĚŘÍŽI
V sobotu 5. prosince jsme se s Romanem vydali na pracovní schůzku do Kroměříže. Protože bylo právě Mikuláše, nemohli jsme se nezastavit v kroměřížském domově, který je v našem projektu zapojen již druhým rokem. Mikuláš rozdal sladké dárečky od společnosti Nestlé, ale hlavně jsme strávili příjemné mikulášské odpoledne plné legrace. Zaujal nás zdejší speciální vánoční strom alá adventní kalendář. Pod datem každého dne se ukrývá jeden úkol. Například „upéct cukroví“ nebo „vyrobit ozdoby, přáníčka“, a tak mají v Kroměříži perfektně zorganizované předvánoční přípravy, večerní program a zvládají vše bez stresu.

VÁNOČNÍ ČAJ V PLANÉ
Katka s Romanem se vydali poslední prosincový týden na Posezení u vánočního čaje do DD
v Plané. „Cestou nás ale zastihla dloooouhá kolona na dálnici před Plzní, a tak jsme do Plané dorazili pozdě, dokonce až po skončení celého programu,“ vzpomíná na strastiplnou cestu Katka. Vzhledem k tomu, že jsme již v loňském roce do Plané na vánoční besídku dorazili se zpožděním, všichni jsme se tomu i letos zasmáli a dostali jsme pozvání usednout ke stolu s báječně připraveným občerstvením. Společně s dětmi, tetami a paní ředitelkou jsme tak strávili velmi příjemný předvánoční večer.

VZÁCNÍ HOSTÉ V HANČINĚ FITNESS CLUBU
Poslední pátek před Štědrým dnem jsem ve svém Fitness clubu konala tradiční vánoční večírek. Na programu byla nejen vystoupení Školičky aerobiku, ale v letošním roce také vystoupení Míši Noskové a děvčat z DD Lipová u Šluknova. Míša nám zazpívala dvě vánočně laděné písničky. A děvčata z Lipové předvedla divákům vystoupení Hip Hopu a Muzikálu – Mně se líbí Bob, s kterými závodila na pražských závodech „Hejbejte se a zpívejte s Hankou a Novou“.
Vystoupení sklidilo velký úspěch a my bychom tímto chtěli děvčatům a tetě Daně poděkovat za to, že za námi z nejsevernějšího výběžku České republiky dorazily a obohatili tak program celého vánočního večírku. Rovněž moc děkuji Míše za úžasné vystoupení a také se budu těšit na další spolupráci v projektu.

KOLOBOTY DO PYŠEL
Pomalu ale jistě se na mě začínají obracet jednotliví dárci i firmy, kteří mají dobré srdce věnovat nějaké dárky. Ať už se jedná o lyžařské rukavice, sportovní oblečení nebo třeba kolobotky, jsem za to moc ráda a vše vám ráda předám. Den před příchodem Ježíška jsme proto vyrazili do Pyšel. E-shop s dětským zbožím www.detskydum.cz daroval deset páru kolobotek, které si děti rozebraly pod vánočním stromečkem.

PODPORA TALENTŮ
Náš projekt skýtá více než 350 dětí a mnohdy nestačíme žasnout, kolik talentů je mezi vámi. Jeden skvěle „beat-boxuje“, druhá výborně tancuje, třetí bezvadně breakuje, další krásně zpívá nebo hraje na hudební nástroj a tak dále… I vaše básničky mě často berou za srdce. Často přemýšlím, jak vám, talentovaným dětem, pomoci dosáhnout toho, čemu se v životě chcete věnovat.

Malým příkladem může být talentovaná dívka z DD Planá, které jsme zařídili návštěvu kurzů v taneční škole DC Eagle v Plzni. První pololetí bylo zakončeno vánočním vystoupením, na kterém jsme měli možnost být. Držíme ti, Angeliko, palce i v dalším tanečním počínání a taneční škole moc děkuji za podporu!

Samozřejmě víme, že podobných případů je v dalších dětských domovech více. A proto často přemýšlíme, jakým způsobem pomoci k dosažení úspěchu i ostatním talentům. V současné době sháníme peníze mimo jiné na vydání sbírky vašich básniček.

Touto cestou bych vás chtěla vyzvat, pokud rádi píšete básničky nebo chcete něco sdělit světu, tak mi můžete svá dílka posílat.
Poštou:
Dětské domovy v pohybu
Ke sv. Izidoru 981
Praha 4, PSČ 149 00

Mailem: info@ddvpohybu.cz

Pevně věříme, že se nám společně s vámi podaří být v kontaktu nejen v rámci našeho „hejbacího“ projektu, ale i díky dalším aktivitám.

Hanka Kynychová, Katka Fingralová