TŘETÍ ROČNÍK „HEJBEJTE SE A ZPÍVEJTE S HANKOU A NOVOU“ STARTUJE
Projekt „Hejbejte se a zpívejte s Hankou a Novou" vstupuje do dalšího ročníku, do kterého se přihlásilo dvacet tři dětských domovů, které se s námi „hejbali" i v loňském roce, a sedm nových dětských domovů. V dobré partě domovů v pohybu přivítáme letos DD Duchcov, DD Nymburk, DD Frýdek Místek, DD Loreta Fulnek, DD Vizovice, DD Tišnov a DD Volyně. Dvacet tři plus sedm rovná se třicet, což znamená, že třetí ročník skýtá třicet dětských domovů ze všech koutů České republiky. Dostáváme od vás zprávy, že se těšíte na letní soustředění, z čehož máme velkou radost a ani u nás v týmu DD v pohybu tomu není jinak. Ale ještě než se všichni společně sejdeme ve Zlenicích, vyrážíme za sedmi nováčky na seznamovací návštěvy. První výjezd máme za sebou a co jsme během něho zažili, vám prozradí následující řádky.

První letošní výjezd mířil do Duchcova

Poslední dubnovou sobotu odstartoval 3. ročník projektu „Hejbejte se a zpívejte s Hankou a Novou“ návštěvou v nově zapojeném dětském domově, kterým je DD Duchcov. Vřelé uvítání ještě před samotným vstupem do krásné historické budovy nasvědčovalo, že návštěva v DD Duchcov bude více než příjemná. Děvčata, která se rozhodla zapojit do kategorie Aerobik, předvedla Hance vlastní nacvičenou sestavu. Nadšení, synchron a úžasný rytmus v těle Hance doslova učaroval, takže si s děvčaty zacvičila krátkou sestavu na latinskoamerické rytmy. Následovalo společné posezení s dětmi, při kterém si prohlížely fotografie a videa z minulých ročníků projektu. „V Duchcově se mi moc líbilo hlavně proto, jaká tady panovala pohoda. Nejen, že nás děti i tety velmi vřele přijali, ale i chování dětí a klidný přístup tet, přispěl k velmi dobrému celkovému dojmu, který si z tohoto domova odvážím,“ shrnuje první letošní návštěvu v nově zapojeném domově autorka projektu Hanka Kynychová.

Přepadení v Mostě

Při zpáteční cestě z Duchcova nám to nedalo a místo na Prahu jsme odbočili na druhou stranu - na Most. Při prohlížení videí a vzpomínání na loňské finálové závody se Hance zrodila v hlavě myšlenka, že bychom mohli navštívit děti a tetu Naďu z DD Most. Štěstí nám přálo, teta Naďa měla zrovna službu a děvčata z jejího tanečního kroužku nás s radostí uvítaly. Nejen, že jsme viděli novou taneční sestavu, ale děvčata nám předvedla i taneční sestavy z loňského ročníku společného projektu. „Divím se, že si holky sestavy ještě pamatují. Abbu si pamatovaly na jedničku a udělaly mi tak velkou radost,“ radovala se Hanka Kynychová při pohledu na tancující děvčata, kterým pohyb očividně přináší radost. Možná je tomu tak díky výbornému vedení tanečního kroužku, který v mosteckém domově vede aktivní teta Naďa Vopelková.

DD v pohybu míří na Moravu na prvního máje

Prvomájový víkend stráví Hanka Kynychová a tým DD v pohybu na Moravě, převážně v Ostravě, kde se koná festival sportu Rozhýbejte Moravu. Na tomto festivalu bude představen nový projekt „Každý krok pomáhá“, který realizuje jeden z partnerů DD v pohybu – H.E.A.T. PROGRAM. Určitě jste o nové fitness aktivitě H.E.A.T. Program slyšeli a pokud ne, letos se v rámci projektu o ní dozvíte. Jedná se o chození na strojích – mechanických pásech. „Jsem velmi ráda, že se rodina partnerů podporujících talentované děti v dětských domovech rozrůstá. Právě H.E.A.T. Program přišel se sérií sportovních potítek a uspořádá také speciální lekce, ze kterých bude výtěžek věnován na naše sdružení,“ vysvětluje Hanka Kynychová. Po festivalu se Hanka s týmem přesune do DD Loreta Fulnek, DD Frýdek Místek, DD Vizovice a DD Tišnov. Na reportáž z tohoto aktivního víkendu se můžete těšit již brzy.

EXKLUZIVNÍ POZVÁNKA NA KONGRES FITNESS STORY

Fitness Story 2, druhý ročník kongresu pohybu a zdraví PROBĚHNE 29. 5. 2010. Rozhýbejte svá těla pod taktovkou nejlepších instruktorů H.E.A.T. PROGRAMu na světě! Účast přislíbili i Max Grossi s Marikou Moretti z Itálie, odkud H.E.A.T. PROGRAM pochází. Díky partnerství H.E.A.T. PROGRAMu se sdružením DD v pohybu máte možnost zúčastnit se tohoto kongresu i vy, kdo jste přihlášeni v projektu Hejbejte se a zpívejte s Hankou a Novou! Budete mít možnost zažít nejen lekce této fitness novinky, ale užijete si další originální lekce a spousta zábavy. Navíc se na vás budeme těšit i my: Hanka, Katka, Martin, Igor, Roman :-) To je kongres Fitness Story 2.
Přihlášky: nejpozději do 20. května Katce Fingralové na mail katka.fingralova@ddvpohybu.cz nebo telefonicky 607 185 011
Místo konání: OMEGA Centrum sportu a zdraví, Legionářská 19, 772 00 Olomouc
Cena vstupného: pro všechny zapojené domovy ZDARMA

Kateřina Fingralová a Roman Hrůza