Když můžu, pomůžu, říkají všechny hvězdy českého hudebního nebe, které nás včera podpořily
Praha, 24. září 2010 - Na historicky prvním charitativním koncertě, který včera večer pořádala Hanka Kynychová na podporu dětí z dětských domovů, se to známými zpěváky, zpěvačkami a dalšími umělci jen hemžilo. Děti přišla potěšit Leona Machálková, Jitka Zelenková, Zbyněk Drda, vystoupil i Martin France, David Deyl, Josef Vágner, Bořek Slezáček s Dětmi ráje, operní pěvkyně Andrea Kalivodová a oblíbení Screamers.

"Musím říct, že stále ještě vstřebávám energii, kterou jsem díky tomuto koncertu získala. Jsem pozitivně naladěná a doufám, že se tak cítí i děti a všichni ostatní, kteří přišli a podpořili tak dobrou věc," říká Hanka Kynychová. Koncert měl za cíl podpořit Hančinu neziskovou organizaci Dětské domovy v pohybu, která podporuje děti z dětských domovů v jejich mimoškolních sportovních aktivitách a zodpovědném přístupu k vlastnímu životu.

"Koncert se velice povedl a věřím, že jsme tím založili příjemnou tradici, která se bude v dalších letech opakovat. I když včera nebyla účast veřejnosti tak hojná, těším se na další ročníky," říká Hanka Kynychová a dodává: "Prostřednictvím tohoto koncertu jsme nechtěli jen získat pozornost pro děti z dětských domovů, ale také ze získaných finančních prostředků realizovat finálové závody projektu Hejbejte se a zpívejte s Hankou a Novou. S ním nám už třetím rokem hodně pomáhá právě Televize Nova."

První dojmy některých osobností, které na koncertě vystoupily:

Bořek Slezáček: "Děti ráje strávili s Hančiným projektem a s dětmi z dětských domovů hodně času. Celou dobu s nimi nacvičovala i Míša Nosková, i když byla těhotná. Tanečníci i zpěváci se dokonce znají s dětmi jménem a mají výjimečný vztah."

Leona Machálková: "Uvědomuji si nelehký úděl dětí z dětských domovů a nepříliš snadný start do života. Hanka Kynychová si zaslouží velkou podporu a ocenění za to, že se iniciativně věnuje těmto dětem. Rozšiřuje jim obzory, co se sebou dělat a v každém případě jim přináší spoustu radosti. Zpívat pro děti je vždy příjemné, děti jsou totiž velmi vděčné a toho si vážím."

Honza Musil: "S Hankou si pomáháme často, když jde o podobné akce. Známe se snad patnáct let a máme přátelský vztah. Někdy se to tak stane, že se dva lidé potkají a sedí si, to je přesně náš případ. Ale samozřejmě to není ten hlavní důvod, proč jsem přišel. Je to pro děti a vše, co je pro děti, má smysl. Dítě, které ve svém volném čase něco dělá, je dále motivované, rozvíjí se do dalšího života. Beru tento koncert a Hančinu organizaci jako poselství."

Jitka Zelenková: "Tento koncert má absolutně senzační myšlenku podpory dětí a mně osobně je velice sympatický. S Hankou jsem už dříve spolupracovala a bavilo mě to. Líbí se mi tento způsob pomoci dětem z dětských domovů. Jak se říká, slova jsou slova, ale činy jsou činy!"

Martin France: "Věřím, že když bych sám potřeboval pomoc, našli by se lidé, kteří by pomohli. A proto si říkám, že když teď můžu pomoci já, tak pomůžu."

Andrea Kalivodová: "Děti občas můžou mít sklon k tomu, netrávit svůj volný čas moc duchaplně a Hanka jim pomáhá to změnit. Je to super, já osobně se teď sportu hodně věnuju, je dobře, že sportují i děti."
Josef Vágner: "Podpora dětí je velice důležitá. Vyrůstal jsem v paneláku v desátém patře a tam bylo spousta dětí, které nic nedělaly. Naši se nás děti ale stále snažili k něčemu vést, abychom se nenudily. Chodil jsem na fotbal, dělal i další sporty."

Svého syna a dobrou myšlenku přišel podpořit také hudební skladatel a producent Karel Vágner: "Syn je odmalička vychovaný tak, aby něco dělal. To ale všechny naše děti. Všechny dělaly hudbu, sport, tanec, umí cizí jazyky. Naše rodina podporuje třeba konkrétně dětský domov ve Stránčicích a myslím si, že když lidé mohou pomoci, tak by to měli udělat. To by mělo být automatické."

David Deyl: "Pomoc dětem je mi moc sympatická, s Hankou rád spolupracuju. Navíc Hančina organizace má zkratku DD v pohybu, tak to beru tak, jako by to bylo David Deyl v pohybu."