Fitness club Hanky Kynychové Hejbej se TV Břišní pekáč s Hankou Kynychovou Oficiální stránky Hanky Kynychové E-shop kynychova-shop.cz
Projekt Hejbejte se a zpívejte s Hankou a Novou zná své vítěze!
Více než 350 dětí z 24 dětských domovů po celé republice se zúčastnilo v sobotu 19. listopadu velkého finále projektu Hejbejte se a zpívejte s Hankou a Novou cvičitelky Hanky Kynychové. Ta pátý ročník této akce zpestřila navíc ještě workshopem pro širokou veřejnost s názvem Hervis dance &fitness marathon (latino dance, musical dance, pilates, zumba, břišní pekáč, MTV Dance), a tak byl sobotní den v Kongresovém centru Praha plný sportu, endorfinů, velkých emocí a šťastných dětí, které na pár hodiny opustily zdi dětských domovů, aby předvedly, co v nich je.


Obyvatelé dětských domovů trénovali několik měsíců dopředu pod vedením Hanky Kynychové, jejího týmu a svých vychovatelek sestavy v kategoriích hip hop, muzikál, zumba, aerobik a MTV Dance. A po sobotním dni je jasné, že nejlépe jde hip hop a muzikál dětem z Tišnova, zumba se tancuje a aerobik cvičí nejlépe vKroměříži a MTV Dance vás oslní v Tišnově a Ústí nad Labem. Absolutním vítězem se stal už potřetí Dětský domov Ústí nad Labem – Severní Terasa.

Charitativní akce se bez nároku na honorář zúčastnilo také mnoho známých tváří. Celý den moderoval Petr Vágner, workshopovou část potom Bořek Slezáček a Míša Sejnová. V porotě bedlivě výkony všech 350 dětí sledoval například Karel Vágner, Markéta Mayerová, Martin France a velká spousta dalších odborníků. Patrony jednotlivým dětským domovům, kteří s dětmi trávili den a podporovali je v zákulisí, ale i na pódiu, byli například Adéla Gondíková, Jiří Babica, Kristina Kloubková, Filip Tomsa, Ljuba Krbová, Miluška Bittnerová, Lucie Benešová, Michal Jančaříknebo Radek Banga (Gipsy.cz). Kromě posledně jmenovaného svým zpěvem podpořili děti také například David Deyl, Zbyněk Drda, Josef Vágner, Martina Pártlová, Julián Záhorovský, Jitka Válková a mnoho dalších.

Velký dík patří také hvězdám muzikálu Děti ráje, které se nejen zapojily do projektu jako lektoři, ale vystoupily také v rámci finálového dne. Jmenovitě Michael Foret, Tomáš Löbl, Míša Sejnová, Bořek Slezáček, ale také členové company Zdeňka Pijanová, Martina Fantová, Klára Kočárová, Radek Fišer nebo choreografka Petra Parvoničová. Výherce kategorie Muzikál – DD Tišnov vyhrál mimo jiné možnost zatančit si a zazpívat skladbu Céčka v jednom s představení tohoto muzikálu. Stane se tak v pátek 16. 12. v pražské GoJa Music Hall.

Po předání všech medailí a cen byl také pokřtěn nově vznikající Nadační fond Hanky Kynychové, kam může kdokoliv přispět na uskutečnění dalšího ročníku projektu.

Po celý den byl pro děti zajištěn pitný režim firmou Sodastream, která věnovala do soutěže – výherci každé kategorie – několik přístrojů pro výrobu nápojů Sodastream.

Kromě těchto přístrojů, vstupenek na muzikál Děti Ráje, či dárků od firmy Hervis a Kenvelo získali výherci také poukazy na nákup posilovacích a fitness strojů nebo třeba poukaz na projížďku v limuzíně.

Velkým hitem mezi dětmi se staly také herní konzole Kinect od Microsoftu, které byly dětem k dispozici po celý den ve foyer. A ti nejlepší z nich, si konzolemohli odvést do svých domovů.


Zajímavosti:

Lucie Korubová z Dětského domova Lipová u Šluknova získala Cenu sympatie od Karla Vágnera, který by jí rád vydal CD.

Radoslav Banga ze skupiny Gipsy.cz se do projektu zapojil velmi aktivně, celý den podporoval Dětský domov Černá Voda a je i nadále rozhodnutý podpořit názor Hanky Kynychové, že dětské domovy by se neměly rušit. Podle něj zejména romským dětem pomáhají a mají zde často lepší podmínky, než ve vlastních rodinách.

Kromě Bangy se dětem také velmi věnoval například Ladislav Ondřej z Ordinace nebo Michal Jančařík, který si v průběhu dne dokonce „odskočil“ natočit televizní Počasí, abyse hned za dětmi vrátil. Dětský domov Tišnov byl pak velmi nadšený svými patrony Filipem Tomsou a Miluškou Bittnerovou, které také pozvali na návštěvu svého Domova.

Skokanem roku se skokem z loňského 8. místa rovnou na druhé stal Dětský domov Tišnov.

Mezi diváky se objevila i slečna Dáša Sedláčková, která dětem spontánně přinesla kilovou figurku čokoládového zajíce, jež před časem vydražila v rámci jiné charitativní akce. Zajíce se porota rozhodla věnovat dětskému domovu s největším počtem nejmenších dětí.

Když v rámci taneční chorografie dva tanečníci na konci svého vystoupení roztrhali svá trička, přiskočil mezi ně moderátor akce Petr Vágner, kterému se v průběhu dne podařilo roztrhnout kalhoty a společně tak vytvořili zajímavou trojku.

Celý večer zakončila svým zpěvem Česká miss 2010 Jitka Válková, které Petr Vágner nakonec předal medaili za odvahu, protože jak řekla, sama by se k takovým tanečním kreacím, jaké děti na pódiu předváděly, neodvážila. Přesto vystoupila a při zpěvu se vlnila.:-)


Zúčastněné dětské domovy:

DD Čeladná
DD Černá Voda
DD Duchcov
DD Frýdek - Místek
DD Humpolec
DD Jemnice
DD Kašperské Hory
DD Krásná Lípa
DD Kroměříž
DD Lipová u Šluknova
DD Litoměřice
DD Mikulov
DD Nový Jičín
DD Plzeň DOMINO
DD Pyšely
DD Senožaty
DD Staňkov
DD Štíty
DD Tišnov
DD Uherský Ostroh
DD Ústí nad Labem - Severní Terasa
DD Ústí nad Labem - Střekov
DD Volyně
DD Zlín


Patroni dětských domovů:

Radek Banga (Gipsy.cz)
Adéla Gondíková (Rady ptáka loskutáka)
Karel Voříšek (Televizní oviny)
Michal Jančařík (Počasí)
Filip Tomsa (Ordinace)
Markéta Fialová (Televizní noviny)
Mirek Vaňura (112)
Lucie Benešová (Ulice)
Tomáš Krejčíř (Snídaně s Novou)
Jiří Babica (Babicovy dobroty)
Lenka Zahradnická (Ordinace)
Patricie Solaříková (Ulice)
Kristýna Janáčková (Ordinace)
Kristina Kloubková (Televizní noviny)
Ljuba Krbová (Ulice)
Martin Holec (Ordinace)
Pavel Svoboda (Snídaně s Novou)
Hana Zajíčková (MTV)
Ladislav Ondřej (Ordinace)
a další

Porota:

Helena Jarkovská – zakladatelka České školy aerobiku
Ilona Šulcová – mezinárodní porotce IDO (International Dance Organization), taneční mistrová školy Ilma Turnov
Radka Hamáčková – lektorka aerobiku, závodnice ve sportovním aerobiku
Jaroslava Ludvíková – baletka Národního divadla
Naděžda Vopelková – vychovatelka DD Most, tanečnice
Karel Vágner – baskytarista, textař, hudební producent, skladatel, zpěvák, kapelník
rtm. Martin Skoumal – velitel Exhibiční jednotky čestné stráže Armády ČR
Johana Brzobohatá – PR TV Nova
Romana Bláhová – Český červený kříž
Libuška Vojtková – tanečnice (muzikály Tři mušketýři, Kat Mydlář, Mona Lisa a další)
Lucie Škrobalová – tanečnice
Bedřich Salwender – tanečník, mj. tanečník company Ivety Bartošové
Gabriela Bergmanová – lektorka zumby
Markéta Mayerová – moderátorka (Snídaně s Novou, Rande a další)
Martin France – zpěvák a herec (např. muzikál Pomáda)
Dominika Mesárošová – tanečnice a modelka
Jiří Zbořil – tanečník
Vojta Lacko – lektor zumby, tanečník


Vítězné týmy:

Hip hop – DD Tišnov
Zumba – DD Kroměříž
Muzikál – DD Tišnov
Aerobik – DD Kroměříž
MTV Dance – Ústí nad Labem – Severní Terasa a Tišnov

Absolutní vítěz – DD Ústí nad Labem – Severní Terasa
Skokan roku – DD Tišnov
Nejaktivnější „tety“ – DD Staňkov

 
Fitness club Hanky Kynychové Hejbej se TV Břišní pekáč s Hankou Kynychovou Oficiální stránky Hanky Kynychové E-shop kynychova-shop.cz