Fitness club Hanky Kynychové Hejbej se TV Břišní pekáč s Hankou Kynychovou Oficiální stránky Hanky Kynychové E-shop kynychova-shop.cz
HANKA KYNYCHOVÁ: Děkuji za letošní 5. ročník Hejbejte se a zpívejte!
Zdravím všechny, kteří se v letošním roce zapojili do „hejbacího" projektu!


A je to tady - 5. ročník charitativního projektu HEJBEJTE SE A ZPÍVEJTE S HANKOU A NOVOU je úspěšně za námi! Dovoluji si říci úspěšně, protože já mám z letošního finále skvělý pocit a od nikoho z vás jsem neslyšela žádná negativa. Mám velkou radost, že jsme si všichni finálový den (i ten semifinálový) užili. Tento čas, kdy máme velké finále už za sebou, mám velmi ráda, na druhou stranu se mi stýská po soustředění ve Zlenicích a po takovém tom „tetelení“ před závody. Ale co, tak to v životě bývá. To hezké skončí a my se můžeme opět těšit na další ročník a novinky, které nám přinese.

Moc mě mrzí, že se moje poděkování, vzhledem k technickým problémům, nevešlo do i tištěného Zámečku. Nicméně bych vás ráda pozdravila a shrnula letošní finálový den alespoň takto na našem webu. Chtěla bych vám všem poděkovat za vaše skvělé výkony, které jste na závodech podali. Díky vašim jedinečným tanečním a pěveckým výkonům byl jubilejní 5. ročník takový, jaký měl být – slavnostní, plný emocí a napětí a zároveň radosti a harmonie. Na všechny děti (tety, strýčky a ředitele nevyjímaje) jsem za jejich výkony pyšná nejen já, ale i všichni ostatní lektoři – Martin Ivanecký, Igor Šustr, Radek Fišer, Petra Parvoničová, Zdeňka Pijanová, Martina Fantová, Míša Nosková, Míša Sejnová a Katka Fingralová. Maximální nasazení, které jste na závodech předvedli, je pro tyto lidi největší odměnou, už jen proto, že se celý rok této práci, která je pro ně zároveň velkou radostí, věnují bez nároku na honorář.

Celé závody byly jeden velký vyrovnaný boj. Emoce začaly pracovat už v Semifinále v pátek, kdy byly domovy rozděleny na závodníky sobotního Finále a Superfinále. Osud tak zamíchal pořadím, že mám pocit, že nejen já, lektoři, ale hlavně vy – závodníci, jsme usínali s velkým očekáváním, co přinese sobotní závod.

Dopolední Finále bylo plné překvapení, radosti a – budu se opakovat – skvělých výkonů. Gratuluji všem závodníkům, za jejich maximální výkony, bez ohledu na to, zda mají či nemají doma medaili. Jste úžasní!

Když pak nastoupila Exhibiční jednotka čestné stráže AČR, stáhl se mi trošku nervozitou žaludek. Šla jsem na plac. Tančila jsem s Igorem Šustrem a vy jste mě odměnili potleskem. Svoje vystoupení jsem si užila stejně tak jako vy všichni. Doufám, že to bylo poznat a oči mi radostí z vašeho potlesku zářily stejně, jako zářily vám při vašich vystoupeních. Pak mi Karel Vágner věnoval písničku a já věděla, že to začíná. Že jde do tuhého. Proč? Protože všichni, kteří postoupili do Superfinále měli na to, aby získali medaili. K tomu všemu bylo několik adeptů na Absolutního vítěze a Skokana roku. Portě jsem v té chvíli nezáviděla.

A pak už to šlo jako po másle – závod, vyhlášení, závod, vyhlášení….však jste to viděli sami. Někdy zklamání, někdy překvapení, někdy nadšení, někdy slzy a někdy smích. S každým z vás jsem vyhlášení prožívala, tak jako bych byla ve vaší kůži. Ale vítěz vždy může být jen jeden. Moje velká gratulace patří všem, kteří dokázali v Superfinále vybojovat medaile, konkurence byla obrovská. Všem, kteří v Superfinále medaile nevybojovali, bych chtěla vzkázat, že už jen to, že jste postoupili do Superfinále, je obrovský výkon rovněž hodný gratulace!

Jak víte, v závěru sobotního večera jsem pokřtila Nadační fond Hanky Kynychové. Splnila jsem si sen. Mám nadační fond. A jsem ráda, že jste vy všichni u mého splněného snu byli. A pevně věřím, že Nadační fond Hanky Kynychové přinese spoustu nových aktivit a hlavně partnerů, díky kterým budeme moci naše společné aktivity v oblasti „hejbání“ realizovat.

Můj dík patří také všem patronům tvářím TV Nova, moderátorovi Petru Vágnerovi, Dětem Ráje, Radkovi „Gipsy“ Bangovi, Davidu Deylovi, 5Angels, Martině Pártlové a všem dalším účinkujícím a rovněž odborné porotě, v které usedli takové osobnosti jako Karel Vágner, Libuška Vojtková, Jiří Zbořil, Martin France, Ilona Šulcová, Markéta Mayerová a další. Všichni se akce zúčastnili bez nároku na honorář a svoji účast už přislíbili i na příští rok, čímž mi udělali velkou radost.

Věřím, že vás všechny letošní výsledky závodů inspirovaly a „nakoply“ pro příští rok, kdy budete chtít svoje prvenství či zlatý kov znovu obhájit, či na cenný kov konečně dosáhnou nebo pokořit nominaci do Superfinále. Já už se teď, i když jsem ještě lehce dojatá a plná emocí z letošního ročníku, těším na příští rok. A co vy? Těšíte se, až zase „rozhejbáme“ Kongresové centrum Praha? :-)

Letošní ročník jsem prožívala opravdu velmi emotivně a slzy se mi vehnaly do očí hned na začátku, kdy jsem s Petrem Vágnerem zahajovala ranní Finále. Většinou se dojímám, až na konci :-) Asi to bylo tím, že mě v současné době velmi tíží aktuální téma týkající se dětských domovů, a to jejich rušení. Neumím si totiž představit, že budou dětské domovy zrušeny. Neumím si představit systém pěstounských rodin v praxi – v podmínkách v naší zemi. Ráda bych se v této situaci zorientovala a udělala něco proto, aby dětské domovy zůstaly. Co na to říkáte? Půjdete do toho se mnou? Ráda vaše názory uveřejním na svých webových stránkách (www.kynychova.cz, www.hejbejse.tv či www.ddvpohybu.cz) neb ona svém Facebooku. Tak neváhejte a pište mi své názory či náměty pro reportáže a články, které ráda zrealizuji! Jsem tady pro vás…. A svoji podporu v této věci mi přislíbil i Radek „Gipsy“ Banga a další tváře. Všichni společně jistě zvládneme přesvědčit společnost o tom, že dětské domovy mají svůj smysl a stojí za to za ně bojovat!

Přeji vám všem krásné Vánoce, v novém roce spoustu splněných přání a budu se s vámi opět moc těšit na setkání

S láskou

vaše Hanka Kynychová

P.S. Krásné Vánoce a šťastný nový rok vám přeje celý tým DD v pohybu – nyní už tým Nadačního fondu Hanky Kynychové :-) Jsou to lidé, které velmi dobře znáte a já bych bez nich tuhle práci nemohla dělat, proto Martine, Igore, Kačko, Radku, Zdeničko, Péťo, Marťo, Míšo S., Míšo N. a další….děkuji vám!

 

 
Fitness club Hanky Kynychové Hejbej se TV Břišní pekáč s Hankou Kynychovou Oficiální stránky Hanky Kynychové E-shop kynychova-shop.cz