Hejbejte se a zpívejte: Smysl a cíl projektu
Hejbejte se a zpívejte: Smysl a cíl projektuChceme, aby se profesionální sport a tanec dostal do dětských domovů a stal se naprosto běžnou samozřejmostí, jako je tomu u dětí v normálním životě!
Díky našemu projektu se mohou děti setkat s profesionálními podmínkami pro tanec, ale také si sáhnou na úspěch, vidí pokroky, jsou motivovány, získávají přátele (integrace) a učí se komunikovat v běžném životě, získávají sebevědomí a uvědomují si sebe sama.
Navíc mohou bojovat se sým psychyckým trápení, které si mnozí nesou z útlého dětství. Endorfiny, které se při pohybu vyplavují (hormony štěstí a radosti) působí blahodárně na psychyku.

Děti v DD nemají možnost, aby je k volno časovým aktivitám směrovaly jejich rodiny a ukázaly jim cestu k výběru zájmových kroužků. V normálních rodinách je to běžné. Snažíme se proto děti motivovat prostřednictvím tohoto projektu.

Dětem v DD chceme ukázat, že úspěch není jen procházka růžovým sadem, tak jak to znají ze seriálů, ale že úspěch přijde až po tvrdé, intenzivní práci a tréninku.

Hlavně chceme dětem v průběhu akce vždy jít příkladem a všechny tréninky jsem s nimi aktivně nacvičovat; chceme, aby si na úspěch sáhly vlastním potem, únavou a pravidelným trénováním. Aby se přesvědčily, že vyhrát peníze není náhoda, ale intenzivní práce na zdokonalování sama sebe.

Dalším smyslem je posílit v dětech z DD sebevědomí a potlačit strach a trému při vystupování před cizími lidmi.

Talentovaným dětem chceme dát možnost profesionálního vzdělání v tanci či zpěvu (děti soutěží o účast v jednom z představení muzikálu Děti Ráje apod.)

Snažíme se dětem dopřát profesionální podmínky pro trénování i závodění (soustředění, prostory, kostýmy, obuv apod.)

Hlavním smyslem projektu je budovat v dětech sebevědomí a sebedůvěru.

Pocit, že překonaly překážku, zvládly něco, co zvládají zpěváci, herci a umělci v televizi a ještě je za to někdo pochválí, jim v dětském domově není často dopřáván.

Výzva - ukázat něco před opravdovými profíky a v plném sále je pro děti výzva. Snažíme se děti motivovat tak, aby tuto výzvu využily a podali 100% výkon. Štěstí v jejich očích, když překonají strach a všichni jim zatleskají, to je odměna pro všechny lektory.

Chceme široké veřejnosti ukázat, že v dětských domovech žijí hodné, šikovné a talentované děti bílé i snědé pleti. Neděláme mezi dětmi rozdíly, podporujeme všechny!

Sport má vliv na psychiku. Endorfiny jsou hormony štěstí a radost, které se vyplavují při sportu. Takže se snažíme na dětská trápení, která si často do domovů přinášejí ze svých původních rodin, působit sportem a pohybem. pIntegrace dětí do společnosti - akce pro veřejnost, taneční soutěže, divadelní představení (Děti ráje), spolupráce se základními a středními školami, účast na sportovních a tanečních kongresech apod.

Preferujeme zážitky a emoce před hmotnými cenami. Děti jsou odměněny nejen drobnými dárečky, ale hlavně medailemi, potleskem a pochvalou! Dále pak zážitkem (ubytování v Praze na Václavském náměstí, účast v taneční company oblíbeného muzikálu...). Rozdáváme zážitky, prožitky a emoce. Žádné hmotné a finanční dary!

Hejbejte se a zpívejte: Smysl a cíl projektu